میلیا چطور به وجود می آید؟ | روش های درمان میلیا در نوزادان و بزرگسالان

  • 09 مرداد 1401
  • صفر نظر
  • پوست، مو و زیبایی

میلیا برجستگی‌های کوچک سفید رنگی است که روی صورت، روی پوست اطراف چشم‌ها، بینی و گونه‌ها ظاهر می‌شود. علاوه بر این، میلیا ممکن است در نواحی دیگر بدن نیز ظاهر شود. با این حال، در صورت مشاهده این نقاط برجسته روی صورت خود نگران نباشید؛ چرا که روش‌های زیادی برای درمان میلیا در نوزادان و بزرگسالان وجود دارد.

میلیا زمانی اتفاق می‌افتد که کراتین در زیر سطح پوست جمع شود. پروتئین قوی کراتین در سلول‌های ناخن، بافت‌های پوست و موی انسان وجود دارد. میلیا می‌تواند در نوزادان، کودکان و بزرگسالان هر رده سنی رخ دهد اما بروز میلیا در نوزادان شایع‌تر است.

روش‌های درمان مختلفی برای رفع میلیا وجود دارد و در همین راستا، در این مقاله از مدیست برای آشنایی هرچه بیشتر شما می‌خواهیم به موضوع میلیا در نوزادان و انواع روش‌های درمانی میلیا در کودکان و بزرگسالان بپردازیم.

 

درمان میلیا به چه صورت است

 

درمان میلیا در نوزادان

میلیا در نوزادان به صورت خود به خود و بیشتر روی گونه و چانه ظاهر می‌شود. برای درمان میلیا در نوزادان لازم نیست کاری انجام دهید؛ چون میلیا در نوزادان معمولا در عرض چند هفته از بین می‌رود. اما در صورتی که میلیا در نوزادان پس از چند هفته همچنان روی گونه، چانه و صورت نوزاد خود، باقی مانده بود برای درمان آن بهتر است پزشک مراجعه کنید.  

انواع روش‌های درمان میلیا

میلیا، کیست‌های ریزی هستند که توده کوچک سفید داخل آنها بسیار سفت و مانند یک دانه شن بوده و به دلیل سلول‌های مرده پوست کراتینه شده ایجاد می‌شوند که درست در زیر سطح پوست جمع شده‌اند.  از آنجایی که میلیا در زیر یک لایه نازک ( نه منافذ) تشکیل می‌شود (مانند لک‌های آکنه)، هیچ روزنه‌ای در پوست وجود ندارد که پلاگین را فشار دهد.

هرگز سعی نکنید کیست‌های میلیا را بترکانید. این کار به پوست شما آسیب می‌رساند و باعث ایجاد جای زخم می‌شود. اما راه‌های موثری برای درمان میلیا وجود دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

در کودکان بزرگتر و بزرگسالان، میلیا ظرف چند ماه از بین می‌رود. در صورتی که وجود کیست‌های میلیا شما را آزار می‌دهد بهتر است قبل از اقدام با انواع درمان‌هایی که می‌تواند در از بین بردن آنها موثر باشد آشنا شوید. روش‌های درمانی میلیا عبارتند از:

محصولات لایه بردار OTC

یک محصول بدون نسخه (OTC) اسید سالیسیلیک یا اسید گلیکولیک ممکن است به خلاص شدن از شر میلیا کمک کند. داروهای درمانی مانند دیفرین (آداپالن) نیز در درمان عارضه میلیا موثر هستند. این محصولات باعث حذف سلول‌های مرده پوست روی سطح پوست و لایه‌برداری آن می‌شوند..

 اگر فقط چند برآمدگی کوچک در نقاط مختلف صورت یا بدن دارید، شاید یک محصول OTC تنها چیزی باشد که برای به دست آوردن نتایجی که به دنبالش هستید نیاز دارید. با این حال، استفاده از این محصول در صورتی موثر است که مدت طولانی از آن استفاده کنید. چون میلیا ممکن است ماه‌ها طول بکشد تا بهبود یابد. اگر تعداد زیادی میلیا دارید، اگر حین استفاده از درمان‌های OTC وجود داشته‌اند یا اگر در نقطه‌ای قرار دارند که درمان میلیا با محصولات OTC برای شما دشوار است قدم بعدی این است که به متخصص پوست مراجعه کنید و یا روش‌های دیگر را امتحان کنید.

 

درمان میلیا با لیزر توسط پزشک

 

سرمادرمانی یا کرایوتراپی

در این روش درمانی، نیتروژن مایع، میلیا را منجمد می‌کند. این روش درمانی، یکی از متداول‌ترین روش‌های از بین بردن میلیا است. پس از درمان ممکن است دچار تورم یا تاول شوید که در عرض چند روز ناپدید می‌شود.  این درمان در مواقعی که میلیا نزدیک چشم قرار دارد توصیه نمی‌شود، زیرا پوست ناحیه چشم نازک و ظریف است.

دروفینگ

یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای از بین بردن میلیا، دروفینگ نام دارد. در این روش درمانی، متخصص پوست، محتویات داخل کیست‌ میلیا را تخلیه می‌کند. متخصص پوست با استفاده از یک سوزن استریل، یک سوراخ کوچک در بالای کیست ایجاد می‌کند و با استفاده از ابزاری به نام استخراج‌کننده یا قلم کومدون، پلاگین کراتینه را بیرون می‌کشد. پس از این کار، یک سوزش خفیف را احساس خواهید کرد.

دروفینگ، یکی از گزینه‌های مناسب برای درمان میلیا در افرادی است که پوست تیره دارند؛ چون این افراد به ویژه در برابر ایجاد لکه‌های تیره به نام هایپرپیگمانتاسیون پس از التهاب ناشی از درمان‌های خاص پوست، آسیب‌پذیر هستند. در اغلب موارد از دروفینگ برای از بین بردن میلیای روی پلک استفاده می‌شود. گاهی اوقات، اگر میلیا بزرگ یا به لبه پلک بسیار نزدیک باشد، بیمار به چشم پزشک ارجاع داده می‌شود.

رتینوئیدهای موضعی

اگر مستعد ابتلا به میلیا هستید و یا به این عارضه دچار شده‌اید متخصص پوست ممکن است به شما توصیه کند از یک رتینوئید موضعی تجویزی استفاده کنید. رتینوئیدهای موضعی به لایه‌برداری موثر پوست کمک می‌کنند. علاوه بر این، باعث شل شدن پلاگین کراتین موجود در میلیا شده و پس از رسیدن به سطح پوست از بین می‌روند.

درمان میلیا با لیزر

درمان میلیا با لیزر، بسیار راحت و بدون درد است. یک لیزر کوچک روی نواحی آسیب‌دیده متمرکز می‌شود تا کیست‌ها سوزانده شده و از بین بروند. در این روش، انرژی لیزر برای تجزیه کراتین و تحریک آن برای جذب مجدد در پوست استفاده می‌شود.

درمان میلیا با لیزر راحت‌ترین و یکی از بهترین روش‌ها برای خلاص شدن از میلیا است. علاوه بر این، درمان میلیا با لیزر در یک انجام شده و میلیا، ظرف مدت کوتاهی از بین می‌یرود. اما روش درمان میلیا با لیزر برای افرادی که پوست تیره دارند توصیه نمی‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره در این زمینه و دیگر روش‌های درمانی می‌توانید از مشاوران مدیست کمک بگیرید.

 

 

 کورتاژ تخریبی

در روش درمانی کورتاژ، پزشک متخصص، ابتدا ناحیه را بی‌حس کرده، سپس، محتویات داخل میلیا را با جراحی، خراشیده و می‌سوزاند.

برخی از این روش‌های درمانی، خطر ایجاد جای زخم را به همراه دارند. از آنجایی که میلیا خود باعث ایجاد زخم نمی شود، قبل از انجام این درمان‌ها بهتر است با مرکز مدیست تماس گرفته و از آن‌ها در زمینه بهترین روش درمانی مشاوره بگیرید.

پیشگیری از بروز میلیا

 همیشه نمی‌توان از بروز میلیا جلوگیری کرد. به عنوان مثال، این اتفاق در نوزادان خود به خود رخ می دهد. با این حال، هنگامی که میلیا با سایر بیماری‌ها یا آسیب‌های پوستی همراه است، اقدام فوری برای درمان میلیا ممکن است از ظاهر شدن و بدتر شدن وضعیت آنها جلوگیری کند. نکاتی که برای پیشگیری از میلیا باید رعایت کنید عبارتند از:

  • اجتناب از قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید
  • خودداری از استفاده زیاد از کرم‌های غلیظ یا محصولات حاوی روغن و چربی
  •  لایه‌برداری ۲ یا ۳ بار در هفته

میلیا گاهی ممکن است پس از لایه‌برداری شیمیایی ایجاد شود. گاهی اوقت، برای جلوگیری از بروز میلیا از رتینوئید موضعی استفاده می‌شود. با این حال، رتینوئیدها در صورت استفاده پس از لایه‌برداری شیمیایی باعث ایجاد لکه‌های تیره یا تحریک بیش از حد پوست می‌شوند.

 

چرا میلیا در نوزادان رخ میدهد

 

نتیجه‌گیری

با استفاده از روش‌های فوق می‌توانید به راحتی میلیا را از بین ببرید. در صورتی که با این عارضه آشنا نیستید و یا مدت طولانی است که نوزاد شما به این عارضه دچار شده و از بین نرفته است می‌توانید با مرکز مدیست تماس گرفته و از مشاوران مرکز مدیست درباره میلیا در نوزادان، درمان میلیا با لیزر و دیگر انواع روشهای درمانی که در این مرکز به کار می‌رود راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید. این مرکز هرگونه اطلاعاتی که در این زمینه نیاز دارید را در اختیار شما قرار خواهند داد.