علت درد کف پا چیست ؟ | دلایل + روش درمان درد کف پا

  • 28 اردیبهشت 1401
  • صفر نظر
  • ارتوپد

درد کف پا نشانه چیست؟ کف پای شما با هر قدم به زمین برخورد می‌کند. بنابراین وقتی درد دارد، این حس ناخوشایند واقعاً می‌تواند زندگی شما را مختل کند. در واقع، 77 درصد از بزرگسالان می‌گویند که پا درد به روش‌های مختلف بر زندگی آن‌ها تأثیر گذاشته است. درد در کف پای شما می‌تواند به طور ناگهانی به دلیل آسیب شروع شود. همچنین ممکن است در طول زمان به علت استرس طولانی مدت روی پاهایتان ایجاد شود.

 بسته به علت، ممکن است احساس سوزش، درد تیر کشنده، درد مداوم یا چیز دیگری داشته باشید. در این مقاله آناتومی پای شما و علل رایج درد را توضیح داده‌ایم. همچنین زمان مراجعه به پزشک و چند درمان احتمالی که ممکن است به کاهش درد کف پا کمک کند را برای شما بیان کرده‌ایم. برای کسب اطلاعات کامل‌تر درباره درمان درد کف پا و درمان درد کف پا تا انتهای این مقاله علمی با ما همراه باشید و از مشاوره آنلاین کلینیک مدیست کمک بگیرید. 

غلت درد کف پا نشانه چیست

آناتومی و ساختار کف پا

پاهای شما نسبتاً پیچیده هستند. هر پا دارای 26 استخوان، 30 مفصل، حدود 100 ماهیچه و رباط است. همه این قسمت‌ها از انگشتان پا گرفته تا تاندون آشیل، به شما کمک می‌کنند صاف بایستید، تعادل داشته باشید و راه بروید. با توجه به این موضوع، هر زمان که بایستید یا قدمی بردارید، مشکلی در پاهای شما می تواند باعث تحریک و درد شود.

بیماری‌های ایجاد کننده درد کف پا 

در ادامه به بررسی بیماری هایی که سبب درد کف پا میشوند میپردازیم. 

  1. فاشئیت کف پا

اگر برایتان سوال است که درد کف پا نشانه چیست باید با فاشئیت کف پا آشنا شوید. فاسیای پلانتار نواری از بافت است که از استخوان پاشنه، از طریق قوس پای شما و تا پایه انگشتان پا کشیده می‌شود. یکی از شایع‌ترین علل درد کف پا، فاشیای کف پا یا التهاب فاسیای کف پا است. این باعث دردهای تیز و کوبنده در پاشنه یا کف پا می‌شود. عواملی که شانس ابتلا به فاشیای کف پا را افزایش می دهند عبارتند از: داشتن کف پای صاف یا قوس بسیار بالا، داشتن اضافه وزن یا چاق بودن، پوشیدن کفش با قوس ضعیف، راه رفتن، دویدن یا ایستادن زیاد روی سطوح سخت، پابرهنه راه رفتن، باردار بودن، پاهای پرانتزی( به این معنی که پاهای شما با هر قدم کمی به سمت داخل می‌چرخد)

علائم فاشیای کف پا اغلب در صبح یا بعد از عدم فعالیت شدیدتر است. وقتی از رختخواب بلند می‌شوید، ممکن است با اولین قدم درد شدیدی احساس کنید. در این صورت درمان درد کف پا ضروری است.

  1. متاتارسالژی

در هر پا پنج استخوان متاتارس وجود دارد (یکی برای هر انگشت پا). این استخوان‌های بلند در جلوی پای شما مچ پا را به انگشتان پا متصل می‌کنند. متاتارس‌ها به تشکیل قوس پا کمک می‌کنند که برای تحمل وزن و راه رفتن ضروری است. متاتارسالژیا اصطلاحی برای درد و التهاب در ناحیه قوزک پا است که به کف پا منتقل می‌شود‌. این ناحیه بین قوس و پایه انگشتان پا، زیر استخوان‌های متاتارس شما است. این تشخیص به درمان درد کف پا کمک می‌کند.

این درد اغلب به صورت درد تیز، دردناک یا سوزش در ناحیه کف پا توصیف می‌شود. زمانی که می‌ایستید، می‌دوید، راه می‌روید یا پاهای خود را خم می‌کنید، ممکن است این درد یدتر شود. وقتی به این فکر می‌کنید که درد کف پا نشانه چیست به احتمال وجود متاتارسالژی نیز فکر کنید. یک مطالعه نشان می‌دهد که ۸۰ درصد افراد در برخی مواقع متاتارسالژی را تجربه می‌کنند. این بیماری در افرادی که فعالیت‌هایی با ضربه زیاد انجام می‌دهند که به پایین پا فشار می‌آورد (مانند دویدن یا پریدن) شایع‌تر است. افراد مسن بیشتر احتمال دارد به متاتارسالژیا مبتلا شوند. عوامل دیگری که شانس ابتلا به آن را افزایش می‌دهند عبارتند از:

داشتن قوس‌های بلند‌، داشتن استخوان‌های بلند مخصوصاً در پاه، داشتن انگشت چکشی ( تغییر شکل در انگشتان دوم، سوم یا چهارم، که در آن مفصل میانی انگشت پا به‌جای صاف دراز کشیدن خم می‌شود) استفاده از کفش نامناسب، مشکل در جریان خون، نقرس، دیابت می‌توانتد از دلایل این بیماری باشند. برای درمان درد کف پا باید به این نکات توجه کنید. درمان درد کف پا اهمیت زیادی دارد‌ که می‌توانید با مشاوره آنلاین کلینیک مدیست این درمان را آغاز کنید

  1. نوروپاتی محیطی:

 در میلیون‌ها نفر، درد پا از سیستم عصبی ناشی می‌شود. نوروپاتی محیطی دردی عصبی است که از اعصاب دور از نخاع و در لبه‌های بیرونی بدن شما ناشی می‌شود. علت آن اعصاب آسیب دیده است. برخی از بیماری‌های مزمن که به اعصاب محیطی شما آسیب می‌رسانند، می‌توانند باعث این وضعیت شوند. این بیماری‌ها شامل دیابت، سوء مصرف شدید الکل، بیماری لایم یا بیماری‌های خودایمنی مانند لوپوس هستند.

همچنین نوروپاتی ممکن است ناشی از آسیب به اعصاب محیطی باشد، مانند زخم گلوله، آسیب الکتریکی یا آسیب تزریق دارو. این درد اغلب به صورت احساس سوزن سوزن شدن، سوزش یا ضربه زدن در پاها یا دست‌ها توصیف می شود که ممکن است به سمت بالا در پاها یا بازوهای شما پخش شود. درمان درد کف پا با منشا عصبی نیز ممکن است.

  1.  نوروما

برای پاسخ به این‌ سوال که درد کف پا نشانه چیست باید بیماری‌های عصبی را نیز بررسی کنیم. نوروما یک توده است که از سلول‌های عصبی غیرعادی تشکیل شده‌است. نوروما بین انگشتان پا، معمولاً پس از آسیب ایجاد می‌شود. زنان بیشتر از مردان به نوروما مبتلا می‌شوند. عوامل دیگری که شانس ابتلا به نوروما را افزایش می‌دهند عبارتند از:  انجام ورزش‌های پرتحرک که شامل دویدن یا پریدن است، پوشیدن کفش بدون ساختار مناسب، پوشیدن مکرر کفش‌های پاشنه بلند، پوشیدن مکرر کفش‌های تنگ یا کفش‌های محدودکننده (مانند کفش‌هایی که در باله یا صخره‌نوردی استفاده می‌شوند) داشتن انگشت چکشی یا بونیون( برآمدگی استخوانی که در قسمت بیرونی پا ایجاد می‌شود) و...

نوروم ممکن است مانند احساس یک سنگریزه در کفش را به شما بدهد. بیشتر بین انگشتان دوم و سوم یا انگشت سوم و چهارم شایع است. علائم شامل درد، سوزش در ناحیه کف پا و همچنین بی حسی و سوزن سوزن شدن است که به انگشتان پا می‌رسد. درمان درد کف پا با پوشیدن کفش استاندارد امکان پذیر است. 

درمان کف پا در منزل

  1.  سزاموئیدیت یا شکستگی استرس سزاموئید

 سزاموئیدها دو استخوان کوچک در زیر بالشتک انگشت شست پا هستند. آنها به حمایت از تاندونی که این انگشت پا را خم می‌کند، کمک می‌کنند. ممکن است نیروی زیادی به این استخوان‌ها وارد شود که باعث سزاموئیدیت می‌شود . سزاموئیدیت درد و التهاب مبهم در پایه شست پا است که درد آن در کف پا نیز احساس می‌شود. اگر نیروی اضافی شدید باشد، ممکن است دچار شکستگی استرس شوید.

عواملی که شانس ابتلا به سزاموئیدیت را افزایش می‌دهند عبارتند از: انجام یک ورزش که فشار زیادی به قوزک پا وارد می‌کند مانند دویدن، باله یا تنیس، داشتن قوس‌های بلند در پا، پوشیدن مکرر کفش‌های پاشنه بلند و .... شاید برایتان سوال باشد که درد کف پا نشانه چیست ؟ اینجا است که پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند را برای خود محدود می‌کنید. درمان درد کف پا با اصلاح عادات ممکن است. از مشاوره آنلاین کلینیک مدیست کمک بگیرید تا عادات غلط را اصلاح نمایید.

علت درد کف پا

علل شایع درد در قسمت پایین پا درد در کف پای شما اغلب به دلیل ورزش، مانند دویدن، پوشیدن کفش‌های خیلی تنگ یا بیماری‌هایی مانند نوروم مورتون ایجاد می‌شود. برخی از افراد نیز دارای فرم خاصی از پا هستند که فشار مضاعفی به کف پا وارد می‌کند. پوست سفت یا ترک خورده یا وروکا نیز می تواند باعث این نوع درد شود. علائم شما ممکن است این سوال را برای شما به وجود بیاورد که علت درد کف پا چیست‌؟ که چه چیزی باعث آن شده است، اما خودتان نمی‌توانید درست تشخیص دهید. اگر نگران هستید باید به دنبال کمک پزشکی باشید. از علل در کف پا که می‌توانند به درمان درد کف پا کمک کنند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درد، تورم، کبودی که بعد از ورزش شدید یا تکراری شروع شده است.
  •  رگ به رگ شدن پا، درد شدید، سوزش یا تیراندازی در نزدیکی انگشتان پا (قوزک پای شما) که مانند یک توده یا سنگ کوچک در زیر پای شما است. در هنگام راه رفتن شدید و در هنگام استراحت بهتر است‌. درمان درد کف پا در این حالت ضروری است.
  •  مشکل در بلند کردن انگشتان پا از کف زمین که فاسئیت کف پا نامیده می‌شود.
  • کف پای بدون شکاف (قوس) هنگام ایستادن باعث درد می‌شود. پای شما صاف روی زمین فشار می‌آورد و کف پا صاف (قوس‌های افتاده) نیروی بیش از حد به پای شما وارد می‌کند.

 

 

روش‌ های درمان درد کف پا

بعد از اینکه فهمیدید درد کف پا نشانه چیست باید به فکر درمان باشید.

  • استراحت کنید و تا زمانی که می توانید پای خود را بالا بیاورید
  • هر 2 تا 3 ساعت یک کیسه یخ (یا کیسه نخود فرنگی منجمد در حوله) را به مدت 20 دقیقه روی ناحیه دردناک قرار دهید.
  •  کفش هایی با فضای کافی برای پای خود بپوشید که دارای پاشنه کم و کفی نرم هستند .از کفی های نرم یا پدهایی که در کفش خود قرار می دهید استفاده کنید.
  •  اگر اضافه وزن دارید سعی کنید وزن کم کنید.
  •  تمرینات کششی ملایم منظم را برای پا و مچ پا انجام دهید.
  • داروی پاراستامول را برای درمان درد کف پا مصرف کنید.
  • در 48 ساعت اول پس از آسیب، ایبوپروفن مصرف نکنید.
  •  هیچ ورزش یا فعالیت دیگری که فکر می‌کنید باعث درد می‌شود را انجام ندهید.
  •  برای مدت طولانی راه نروید یا بایستید.
  •  از کفش های پاشنه بلند یا تنگ استفاده نکنید تا درمان درد کف پا راحت‌تر انجام شود.

یک داروساز می تواند به درد پا کمک کند و به شما مشاوره بدهد. می‌توانید از یک داروساز در مورد بهترین مسکن سوال کنید.  برای استفاده از کفی و پد برای کفش‌های خود، برای مشکلات پوستی رایج مانند سختی پوست یا وروکایف، باید به پزشک عمومی مراجعه کنید.

در چه صورت باید به پزشک مراجعه کنید؟

در صورتی که درد در کف پای شما، شما را از انجام فعالیت‌های عادی باز دارد، درد بدتر می‌شود یا مدام عود می‌کند، درد پس از درمان در خانه به مدت ۲ هفته بهبود نیافته است باید به پزشک مراجعه کنید. اگر دیابت دارید مشکلات پا باید جدی‌تر تلقی شوند. پزشک به شما می‌گوید که درد کف پا نشانه چیست و برای درمان درد کف پا چه باید کرد. کلینیک آنلاین مدیست می‌تواند در این باره به شما مشاوره بدهد.

در چه صورت باید برای درمان درد کف پا به اورژانس مراجعه کنید؟

اگر درد شدیدی در قسمت پایین پای خود دارید، نمی‌توانید راه بروید، شکل پای شما تغییر کرده است یا در یک زاویه عجیب و غریب  قرار گرفته است به اورژانس مراجعه کنید. اگر در زمان آسیب صدای خراش شنیدید یا از درد احساس ضعف، سرگیجه یا بیماری می‌کنید به اورژانس بروید. این علائم ممکن است نشانه شکستگی استخوان پس از آسیب باشد.

فاشئیت کف پا

در اینجا می‌خواهیم بیشتر با بیماری شایع فاشئیت کف پا آشنا شویم. التهاب کف پا یکی از شایع‌ترین علل درد پاشنه پا است. این شامل التهاب یک نوار ضخیم از بافت است که در انتهای هر پا قرار دارد و استخوان پاشنه پا را به انگشتان پا متصل می کند (فاشیای پلانتار دچار التهاب می‌شود). فاشیای کف پا معمولاً باعث درد کوبنده می‌شود که معمولاً با اولین قدم‌های شما در صبح به وجود می‌آید. وقتی که بلند می‌شوید و حرکت می‌کنید، درد به طور معمول کاهش می‌یابد، اما ممکن است پس از دوره‌های طولانی ایستادن یا زمانی که بعد از نشستن از جای خود بلند می‌شوید، بازگردد. درمان درد کف پا با وجود این علائم ضروری است. 

 راه درمان درد کف پا

 علت فاشیای کف پا به خوبی شناخته نشده است و این ممکن است درمان درد کف پا را مشکل کند. در دوندگان و در افرادی که اضافه وزن دارند بیشتر دیده می‌شود.فاشیای کف پا معمولاً باعث ایجاد درد خنجری در قسمت پایین پای شما در نزدیکی پاشنه پا می‌گردد. درد معمولاً در چند قدم اول پس از بیدار شدن شدید است، اگرچه ممکن است با ایستادن طولانی مدت یا زمانی که از نشستن بلند می‌شوید نیز ایجاد شود. پاسخ این کا سوال درد کف پا نشانه چیست می‌تواند به علت ایستادن‌های طولانی مدت باشد.

علل فاسیای پلانتار

نواری از بافت (فاسیا) است که استخوان پاشنه شما را به پایه انگشتان پا متصل می‌کند. قوس پا را پشتیبانی می‌نماید و هنگام راه رفتن ضربه را جذب می‌کند. تنش و استرس روی فاسیا می‌تواند باعث پارگی‌های کوچک شود. کشش و پارگی مکرر می‌تواند آن را تحریک یا ملتهب کند، اگرچه علت آن در بسیاری از موارد فاشیای کف پا نامشخص است.

 عوامل خطر

 اگرچه فاشیای کف پا می‌تواند بدون علت واضح ایجاد شود، برخی از عوامل می‌توانند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند. این عوامل  عبارتند از

  • سن: فاشئیت کف پا در افراد بین 40 تا 60 سال شایع تر است.
  •  انواع خاصی از ورزش: فعالیت‌هایی که فشار زیادی را روی پاشنه پا و بافت‌های متصل به آن وارد می‌کنند (مانند دویدن در مسافت طولانی، رقص باله و رقص هوازی ) می‌توانند به شروع فاسیای کف پا کمک کنند.
  • مکانیک پا: صافی کف پا، قوس بلند یا حتی یک الگوی غیر معمول راه رفتن می‌تواند بر نحوه توزیع وزن در هنگام ایستادن تأثیر بگذارد و فشار بیشتری بر فاسیای کف پا وارد کند.
  •  چاقی: وزن اضافی فشار مضاعفی به فاسیای کف پا وارد می‌کند. برای درمان درد کف پا باید وزن کم کنید.
  • مشاغلی که شما را سر پا نگه می‌دارند. کارگران کارخانه، معلمان و سایرین که بیشتر ساعات کار خود را به راه رفتن یا ایستادن روی سطوح سخت می‌گذرانند، می‌توانند در معرض خطر ابتلا به فاسیای کف پا باشند. درد کف پا نشانه چیست؟ شاید نشانه این باشد که شما بیش از حد کار می‌کنید. درمان درد کف پا این است که بیشتر استراحت کنید و کمتر سر کار بروید.

 نادیده گرفتن التهاب کف پا می‌تواند منجر به درد مزمن پاشنه پا شود که مانع از فعالیت‌های منظم شما می‌شود. احتمالاً باید راه رفتن خود را تغییر دهید تا از درد فاشیای کف پا که ممکن است منجر به مشکلات پا، زانو، لگن یا کمر شود جلوگیری کنید.

سخن آخر درباره سوال درد کف پا نشانه چیست؟

درد در کف پا (قوس، قوزک یا کف پا) اغلب در عرض چند هفته بهبود می یابد. در صورت عدم بهبود از مشاوره آنلاین کلینیک مدیست کمک بگیرید و به پزشک مراجعه کنید.

دریافت مشاوره آنلاین ارتوپد 

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره درد کف پا و روش‌های درمان آن می‌توانید از مشاوره آنلاین مدیست کمک بگیرید. ما به‌ شما کمک می‌کنیم تا بتوانید در کمترین زمان ممکن بهبود پیدا کنید. درمان درد کف پا و درمان درد کف پا را به ما بسپارید.