روش های درمان زود انزالی در مردان + دلایل و پیشگیری✔︎
- 13 اردیبهشت 1403
- صفر نظر
- ارولوژی
انزال زودرس (PE) اصطلاحی است که زمانی استفاده میشود که مرد سریعتر از آنچه که او و/یا شریک زندگیاش میخواهند، انزال مییابد. این بدان معناست که مرد خیلی زود پس از دخول یا حتی قبل از دخول، انزال پیدا میکند. با ما باشید تا در مورد بهبود زود انزالی در مردان و دلایل آن با شما صحبت کنیم. برای دریافت مشاوره میتوانید به وب سایت مدیست مراجعه کنید. پزشکان و متخصصان مدیست به صورت تلفنی یا چتی با شما در ارتباط خواهند بود. حتی برای رزرو نوبت به مراجعه حضوری نیازی ندارید و تنها از طریق وب سایت میتوانید برای اخذ نوبت اقدام کنید. مردان مبتلا به انزال زودرس نباید از در میان گذاشتن آن با پزشک خود خجالت بکشند، زیرا میتوان با روشهای مختلف این مشکل را حل کرد. برخی از مطالعات نشان میدهد که میتواند از هر ۱۰ مرد ۳ نفر دچار زود انزالی باشد.
زود انزالی در مردان چیست؟
طبق آنچه در سایت پزشکی emedicine.medscape آمده: «انزال زودرس (زود انزالی) شایعترین اختلال جنسی در مردان کمتر از 40 سال است که 30 تا 70 درصد از مردان در یک بازه زمانی به درجات مختلفی از آن مبتلا میشوند. این بیماری از لحاظ تاریخی به عنوان یک بیماری روانی در نظر گرفته شده است.» تعیین آمار افراد مبتلا به انزال زودرس (PE) دشوار است. زیرا افراد ممکن است در صحبت کردن در مورد رابطه جنسی و همچنین تجربه PE به روشهای مختلف مشکل داشته باشند. این باعث میشود که نتوان تعداد دقیق افراد مبتلا به این بیماری را مشخص کرد. با این حال توسط پزشکان پذیرفته شده که شایعترین مشکل جنسی مردانه است.
انواع زود انزالی در مردان و نقش عوامل مختلف در آن
انزال زودرس میتواند مادام العمر یا اکتسابی باشد. در انزال زودرس مادام العمر، بیمار از همان اولین بار نزدیکی، انزال زودرس را تجربه میکند. اما در انزال زودرس اکتسابی، بیمار قبلاً روابط مقاربتی موفقی داشته و اکنون دچار انزال زودرس شده است. ویژگیهای بیمار در انزال زودرس مادام العمر میتواند شامل موارد زیر باشد:
- مشکلات روانی
- اضطراب عمیق در مورد رابطه جنسی که به یک یا چند تجربه آسیب زا مربوط میشود.
زمانی که فرد مبتلا به انزال زودرس مادام العمر است باید درباره موارد زیر از او سوال شود:
- مشکلات روانی قبلی
- تجربیات جنسی اولیه
- روابط خانوادگی در زمان کودکی و نوجوانی
- روابط دوستی با همسالان
- محل کار
- نگرش عمومی نسبت به رابطه جنسی
- نگرش و پاسخ جنسی شریک زندگی
- جنبههای غیر جنسی رابطه فعلی
- سطح مشارکت شریک جنسی در درمان
پاسخ این سوالات و سوالات مشابه علت انزال زودرس را مشخص کرده و به درمان زود انزالی آقایان کمک میکنند. ویژگیهای بیمار در انزال زودرس اکتسابی میتواند شامل موارد زیر باشد:
- اختلال در نعوظ
- اضطراب
- مصرف داروهای روانگردان
در بیماران مبتلا به انزال زودرس اکتسابی، باید به دنبال موارد زیر باشید:
- روابط قبلی
- رابطه فعلی
- جنبههای غیرجنسی رابطه فعلی
- سطح مشارکت شریک جنسی در درمان
- مشکلات ناتوانی جنسی
- ظرفیت برای مقاربت
- زمینه جنسی
- پاسخ جنسی شریک زندگی
تشخیص زود انزالی در مردان
در مردانی که دچار انزال زودرس هستند و هیچ مشکل پزشکی دیگری ندارند، انجام هیچ آزمایشی مرسوم نیست. چون به درمان زود انزالی آقایان کمک نمیکند یا بر آن تاثیری نمیگذارد. تنها اگر انزال زودرس همراه با مشکل ناتوانی جنسی مشاهده شود، بررسی سطح سرمی تستوسترون و پرولاکتین ممکن است مناسب باشد. در صورت وجود افسردگی یا سایر شرایط روحی روانی نیز مطالعات آزمایشگاهی مخصوص افسردگی یا سایر مشکلات پزشکی یا روانی مناسب است. حل زود انزالی در مردان تنها بعد از یک تشخیص درست امکان پذیر خواهد بود. دیگر مواردی که برای تشخیص زود انزالی باید در نظر گرفته شود عبارتند از:
- ارگاسم شدید در شریک جنسی
- اثر نامطلوب یک داروی روانگردان
- وجود پیش انزالی
- اختلال در نعوظ
در کل پزشکان از سه ویژگی برای تصمیم گیری در مورد اینکه آیا فرد دچار انزال زودرس است یا خیر استفاده میکنند:
- انزال همیشه یا تقریباً همیشه در عرض یک دقیقه پس از دخول رخ دهد و همواره از اولین رابطه جنسی رخ داده باشد.
- فرد احساس کند در به تاخیر انداختن انزال خود مشکل دارد.
- به نظر فرد، رابطه جنسی ناراحت کننده باشد و تمایل به اجتناب از آن داشته باشد.
اگر دچار زود انزالی هستید اما از رو به رو شدن با پزشک و مطرح کردن مشکل خود به صورت حضوری خجالت میکشید میتوانید از مشاوران مدیست به صورت تلفنی یا چتی کمک بگیرید. ایشان میتوانند شما را به خوبی راهنمایی کنند.
دلایل زود انزالی در مردان چیست؟
انزال زودرس علت مشخصی ندارد و در بیشتر موارد پزشکان علت آن را نمیدانند. گاهی اوقات یک یا چند مورد از موارد زیر ممکن است به عنوان علت ذکر شود:
- در صورتی که جوان هستید و در مراحل اولیه روابط جنسی خود قرار دارید احتمال بیشتری دارد به انزال زودرس دچار شوید. در این صورت اغلب وضعیت بیمار با گذشت زمان بهتر میشود.
- احساسات شما در اولین فعالیت جنسی ممکن است در علائم انزال زودرس نقش داشته باشند.
- برخی از داروها (به عنوان مثال، کابرگولین که برای درمان بیماریهایی مانند بیماری پارکینسون استفاده میشود) احتمالاً میتوانند باعث انزال زودرس شوند.
- انزال زودرس میتواند توسط برخی از داروهای تفریحی مانند کوکائین و آمفتامین که منجر به بهبود زود انزالی در مردان میشود ایجاد شود.
- عفونت یا التهاب مداوم غده پروستات (پروستاتیت مزمن) گاهی اوقات با انزال زودرس همراه است.
- پرکاری تیروئید و بیماریهای سیستم عصبی، مانند مولتیپل اسکلروزیس و نوروپاتی محیطی، میتوانند از دلایل زود انزالی اکتسابی باشند.
حل مشکلات زود انزالی مردان
چند مورد درمان پزشکی برای انزال زودرس وجود دارد. در ابتدا باید هر گونه بیماری اولیه (مثلاً آنژین صدری) و همچنین هر مشکل نعوظ (مثلاً اختلال نعوظ) درمان شود. برای دستیابی به بهترین نتیجه، شریک زندگی فرد باید تا حد امکان در جلسات درمان و مشاوره حضور داشته باشد. مراقبتهای سرپایی را میتوان مطابق با شرایط بالینی برنامه ریزی کرد. درمان غیر دارویی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تلاش برای کاهش فشار عملکرد اساسی بر روی مرد
- آموزش روش های درست نزدیکی
- تلاش مجدد برای مقاربت: اگر بتوان نعوظ دیگری را در مدت کوتاهی پس از یک انزال زودرس به دست آورد، کنترل انزال ممکن است بار دوم بسیار بهتر باشد.
درمانهای دارویی زیر را میتوان برای زودانزالی امتحان کرد:
- داروهای موضعی (مثلا لیدوکائین و پریلوکائین) برای مردان
- داروهای مهارکننده (به عنوان مثال سرترالین، پاروکستین، فلوکستین، سیتالوپرام، داپوکستین)
- درمان با مهارکننده فسفودی (به عنوان مثال، سیلدنافیل، تادالافیل، واردنافیل)
- سایر داروها (مانند پیندولول یا ترامادول)
لازم به ذکر است هیچ درمان جراحی برای انزال زودرس توصیه نمیشود.
درمان زود انزالی مادام العمر
در کل اگر فرد زود انزالی مادامالعمر داشته باشد، بهتر است از درمانهای دارویی به صورت قرص و اسپری بی حس کننده موضعی استفاده شود. البته گاهی اوقات از روان درمانی و دارو درمانی با هم استفاده میشود. داپوکستین یک قرص جدید SSRI است که به طور ویژه برای درمان انزال زودرس ساخته شده است.
این قرص خیلی سریع شروع به رفع زود انزالی در مردان میکند، بنابراین میتوان آن را درست زمانی که قرار است رابطه جنسی داشته باشید، نه هر روز مصرف کنید. شما باید 1-3 ساعت قبل از رابطه جنسی آن را مصرف نمایید.
اگر نمیخواهید قرص مصرف کنید، کرمها و اسپریهای بی حس کننده موضعی در دسترس هستند که به کاهش حساسیت آلت تناسلی کمک میکنند. این داروها همان لیدوکائین یا پریلوکائین بوده و برخی از آنها را میتوان بدون نسخه پزشک خریداری کرد. این در حالی است که برخی تنها با نسخه پزشک، توسط داروخانه به فروش میرسند.
پیشگیری از زود انزالی در مردان
ممکن است افزایش دفعات رابطه جنسی مشکل را حل کند. زیرا بعد از یک ارگاسم طبیعی است که ارگاسم بعدی کمی بیشتر طول بکشد. برخی از مردان این راه حل را مفید میدانند. پوشیدن کاندوم نیز گزینه مناسبی است. زیرا معمولا انزال را به تاخیر میاندازد. اگر با شریک زندگی خود رابطه جنسی داشته باشید، احتمال انزال زودرس کمتر است. در برخی موارد روش فشار نیز میتواند مفید باشد. در این روش باید درست قبل از انزال، سر آلت تناسلی 1-20 ثانیه فشرده شود. خود شما یا شریک زندگیتان میتواند این کار را انجام دهد.
فشردن را میتوان با توقف در حین مقاربت انجام داد. فشردن، نعوظ را کاهش میدهد و ارگاسم را به تاخیر میاندازد. این فرآیند باید سه بار قبل از رسیدن به ارگاسم تکرار شود. انجام به موقع آن نیاز به تمرین زیاد دارد. روش مشابه دیگری به نام شروع-توقف توصیه میشود. در این روش شما قبل از انزال، تحریک یا مقاربت را متوقف میکنید. سپس صبر میکنید تا نعوظ شما کمی کاهش یابد.
این تکنیک نوعی درمان زود انزالی در مردان است که توصیه میشود قبل از ارگاسم سه بار تکرار شود. برای تشخیص لحظه قبل از ارگاسم نیاز به تمرین دارید تا بتوانید به موقع آن را متوقف کنید. مطالعات نشان دادهاند که این تکنیکها میتوانند موثر باشند اما نتایج بسیار متغیر است. در کل ممکن است ترجیح دهید یک کرم یا قرص را امتحان کنید.
سخن آخر مدیست
زود انزالی مشکلی بسیار رایج در بین مردان است که معمولا از مطرح کردن آن واهمه دارند. اما لازم است بدانید هر مشکلی راه حلی دارد و با پنهان کاری نه تنها مشکل برطرف نمیشود، بلکه مشکلات دیگری را نیز به وجود میآورد. به همین خاطر توصیه میشود چنانچه مبتلا به زود انزالی هستید حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. شما میتوانید وارد وب سایت مدیست شده و بدون اینکه نیاز به مراجعه حضوری داشته باشید مشکل خود را با یک پزشک متخصص مطرح کنید. پزشکان مدیست قطعا میتوانند شما را به بهترین شکل راهنمایی کنند.