دکتر امید معصومی

متخصص جراحی استخوان و مفاصل , متخصص ارتوپدی

متخصص ارتوپدیمتخصص ارتوپدی

4.9 امتیاز ( 7 رای)

متخصص ارتوپد
  • 7 نظر توسط مراجعه کنندگان

درد عضلانی می‌تواند بر روی زندگی روزمره شما تاثیر بگذارد. این درد می‌تواند ناشی از عواملی مانند سبک زندگی فعال یا فرسودگی بدن ناشی از بالا رفتن سن باشد. هنگامی که با این مشکلات روبرو شوید، ممکن است لازم باشد برای درمان به یک متخصص ارتوپد مراجعه کنید. دکتر ارتوپد بر پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری‌های مربوط به استخوان‌ها، مفاصل، ماهیچه‌ها، اعصاب و تاندون‌ها تمرکز دارد. این قسمت‌های بدن شما سیستم اسکلتی عضلانی شما را تشکیل می‌دهند. بسیاری از این پزشکان متخصص ارتوپدی ممکن است جراح ارتوپد هم باشند. با این حال، همه متخصصان ارتوپدی جراحی را انجام نمی‌دهند. در ادامه نگاهی به وظایف و جزئیات مربوط به متخصص ارتوپد خواهیم انداخت تا با آنها بیشتر آشنا شویم.


متخصص ارتوپد چه وظایفی دارد؟

دکتر ارتوپد آسیب‌ها و شرایط و مشکلات مربوط به سیستم اسکلتی عضلانی شما را تشخیص و درمان می‌کنند. این درمان ممکن است شامل جراحی نیز باشد. با این حال، یک متخصص ارتوپدی توانمند جراحی را به عنوان آخرین راه انجام خواهد داد.
متخصص ارتوپد باید تلاش کند تا درمان را تا حد امکان با روش‌هایی که عوارض کمتری دارد انجام دهد و اغلب گزینه‌های غیرجراحی مانند فیزیوتراپی، تجویز دارو‌ها، تزریقات، گچ‌گیری، برنامه‌ریزی برای تغییر شیوه زندگی و... را تجویز می‌کند.
بسیاری از پزشکان ارتوپد در برخی از عضلات تمرکز و تخصص دارند زیرا بسیاری از شرایط بر سیستم اسکلتی عضلانی دیگر هم تاثیر می‌گذارد. برخی از پزشکان در نواحی خاصی از بدن مانند دست و مچ، پا و مچ پا، ‌شانه و آرنج، زانو، گردن، پشت و باسن تخصص دارند. به عنوان مثال، ممکن است یک متخصص ارتوپد در کنار تجربه گسترده خود در زمینه سلامت ارتوپدی ستون فقرات، یک جراح مغز و اعصاب هم باشد.


مشکلات رایج ارتوپدی

هر گونه مشکل مرتبط با سیستم اسکلتی عضلانی بدن شما در دسته مسائل ارتوپدی قرار می‌گیرد. بیشتر بیماری‌های ارتوپدی دردناک هستند و اگر به درستی درمان نشوند، می‌توانند مشکلات دیگری ایجاد کنند. در زیر لیستی از مشکلات رایج ارتوپدی آورده شده است.


درد پایین کمر

کمردرد یکی از شایع‌ترین مشکلات ارتوپدی است. تقریبا همه در دوره‌ای از زندگی کمردرد را تجربه می‌کنند. این درد اغلب خفیف است و پس از مدتی از بین می‌رود. با این حال، در برخی موارد علائم شدیدتر هستند و نیاز به مراجعه به دکتر ارتوپد است.
اگر کمردرد زندگی شما را تحت تأثیر قرار می‌دهد یا باعث بروز مشکلات دیگری برای شما شده است، ممکن است نشانه یک مشکل پزشکی بزرگتر باشد. برخی از کمردرد‌ها را می‌توان با دارو یا فیزیوتراپی تسکین داد، در حالی که برخی از درد‌ها نیاز به جراحی دارند.


زانو درد

زانو درد اغلب در افراد فعال، ورزشکاران و اشخاص مسن دیده می‌شود، با این حال همچنان می‌تواند سراغ هر کسی بیاید! در حالی که برخی از درد‌های زانو ناشی از آسیب یا فعالیت بیش از حد است، سایر درد‌های زانو می‌تواند ناشی از شرایطی مانند آرتروز باشد. در بیشتر موارد، زانو درد نیاز به معاینه توسط دکتر ارتوپد دارد. در برخی از مواقع تنها با فیزیوتراپی مشکل بر طرف می‌شود، در حالی که برخی بیماران به درمان‌های بیشتری مانند جراحی نیاز دارند.


آسیب‌های همسترینگ

آسیب‌های مربوط به همسترینگ نیز اغلب به سراغ ورزشکاران می‌رود. بازیکنان فوتبال و همچنین دوندگان مستعد ابتلا به این نوع آسیب هستند. این آسیب معمولا ناشی از پارگی در یکی از عضلات همسترینگ است و می‌تواند بسیار دردناک باشد. برای بهبودی کامل نیاز به فیزیوتراپی و گاهی جراحی است.


فاشیای کف پا

فاشیای پلانتار یکی از بافت‌های پا است. اگر پاره یا ملتهب شود، می‌تواند راه رفتن را دردناک کند. بزرگسالان بالای ۴۰ سال بیشتر در معرض ابتلا به فاشیای کف پا هستند، اما این اتفاق می‌تواند در هر سنی و برای هر شخصی اتفاق بیوفتد. 
فیزیوتراپی یک درمان بسیار مفید برای فاشیای کف پا است.


اسکولیوز

به انحنای غیر طبیعی ستون فقرات اسکولیوز گفته می‌شود. در این عارضه، ستون فقرات به شکل «S» یا «C» می‌شود و تک تک مهره‌ها ممکن است بچرخند. بر خلاف تصور رایج، اسکولیوز ناشی از وضعیت بد بدن یا قوز کردن نیست. بدن فرد مبتلا به اسکولیوز ممکن است به یک طرف خم شود. اگر فکر می‌کنید به اسکولیوز مبتلا هستید، باید مدام توسط یک متخصص ارتوپد معاینه شوید (به خصوص اگر زیر 25 سال سن دارید) زیرا ممکن است به مرور زمان بدتر شود. متخصص ارتوپدی شما ممکن است برای جلوگیری از انحنای بیشتر از بریس استفاده کند و در موارد شدید ممکن است برای صاف کردن ستون فقرات شما جراحی را تجویز کند.


شکستگی لگن

شکستگی لگن بیشتر در نتیجه زمین خوردن است که بیشتر در افراد سنین بالاتر اتفاق می‌افتد. پوکی استخوان نیز یکی از علل اصلی شکستگی لگن است. بسته به سلامت کلی فرد در زمان شکستگی لگن، ممکن است عوارضی برای بیمار به دنبال داشته باشد. در بیشتر مواقع شکستگی لگن با جراحی درمان می‌شود. حفظ سلامت استخوان‌ها با تغذیه و سبک زندگی مناست، احتمال شکستگی لگن را کاهش می‌دهد.


آرتروز

به تورم مفصل آرتروز گفته می‌شود که معمولا دردناک است. آرتروز در اغلب مواقع باعث سفتی در مفاصل آسیب دیده و اطراف آن می‌شود. خطر ابتلا به آرتروز با افزایش سن افزایش می‌یابد و زنان بیشتر از مردان به آن مبتلا می‌شوند. آرتروز همچنین می‌تواند ارثی باشد، بنابراین اگر در خانواده شما کسی به این عارضه مبتلا است، احتمال ابتلا شما نیز بیشتر است. مصرف دارو می‌تواند به تسکین درد مرتبط با آرتروز کمک کند. برخی از درمان‌های رایج دیگر عبارتند از ماساژ، طب سوزنی، بی‌حرکتی مفصل و جراحی توسط متخصص ارتوپد. فرقی نمی‌کند که به کدام یک از مشکلات رایج ارتوپدی مبتلا هستید، مراجعه به متخصص ارتوپدی اولین قدم برای درمان بیماری شما است.


برای چه مشکلاتی باید به دکتر ارتوپد مراجعه کرد؟

دکتر ارتوپد طیف گسترده‌ای از بیماری‌های این دسته را درمان می‌کند، از آسیب‌های ورزشی گرفته تا آرتروز. در حالی که پزشک عمومی گاهی اوقات می‌توانند بسیاری از آسیب‌ها را درمان کنند، ممکن است بخواهید برای مسائل خاص یا جدی‌تر به متخصص مراجعه کنید. 
برخی از مشکلاتی که یک متخصص ارتوپد می‌تواند درمان کند عبارتند از:
•    آسیب‌های ورزشی و کاری
•    درد یا سفتی زانو و لگن
•    درد یا سفتی کمر و گردن
•    پارگی روتاتور کاف
•    آسیب‌های آرنج
•    پارگی دیسک کمر
•    آرتروز
•    ترک خوردن یا شکستگی استخوان
•    پارگی رباط‌ها و ماهیچه‌ها
•    رگ به رگ شدن و کشیدگی عضلات
•    تومور‌های استخوانی
•    پوکی استخوان
•    اسکولیوز
•    سیاتیک
•    تونل کارپال
•    پینه پا
•    ضعف یا بی‌حسی در بازو‌ها یا پا‌ها و...


درمان های غیر جراحی ارتوپدی

شایع‌ترین آسیب‌های ارتوپدی مانند رگ به رگ شدن و کشیدگی و شکستگی‌های ساده را می‌توان بدون جراحی درمان کرد. حتی آرتروز که شایع‌ترین علت درد است نیز با استفاده از روش‌های غیر جراحی قابل درمان است. با درمان‌های ارتوپدی غیرجراحی، خطرات کمتری بیمار را تهدید می‌کند و عوارض کمتری به همراه خواهد داشت. اکثر آسیب‌های ارتوپدی معمولا به خوبی به روش‌های درمانی غیر جراحی پاسخ می‌دهند.  زمانی که هیچ روش درمانی غیرجراحی موثری نداشته باشد، پزشک ارتوپد جراحی را به عنوان آخرین گزینه تجوز می‌کند. برخی از درمان های غیر جراحی ارتوپدی را در ادامه شرح خواهیم داد.


دارو

هنگامی که دچار آسیب یا بیماری ارتوپدی می‌شوید، متخصص ارتوپد معمولا دارو‌های ضد التهاب و شل‌کننده‌های عضلانی را برای شما تجویز می‌کند. قبل از اینکه متخصص ارتوپدی دارو‌های مسکن را برای شما تجویز کند، ابتدا دارو‌های بدون نسخه را برای تسکین توصیه می‌کند. اما اگر اثر نکنند، دارو‌های قوی‌تری برای شما تجویز می‌شود.


ارتز

برای آسیب‌های پا و مچ پا، پزشک پای شما را معاینه می‌کند و مطمئن می‌شود که هنگام راه رفتن بدن شما از حمایت لازم برخوردار است.  ارتز‌ها شامل بریس‌ها، آتل‌ها و کفی‌های سفارشی شده برای پا و آسیب خاص شما هستند. این ابزار‌ها شبیه کفش هستند و می‌توانند به شما کمک کنند تا از درد در اندام تحتانی خود خلاص شوید.


فیزیوتراپی

هر برنامه درمانی برای آسیب‌های شما ممکن است شامل فیزیوتراپی هم بشود. درمان فیزیوتراپی معمولا شامل تمرینات تقویتی و حرکتی است. بسته به نیاز بدن شما، فیزیوتراپ ممکن است از دستگاه‌ها نیز برای تسکین درد و تسریع در بهبود آسیب استفاده کند. فیزیوتراپی برای تسکین طولانی مدت درد بسیار مناسب است.


تزریق استروئید

برای تسکین درد مفاصل، ممکن است پزشک ارتوپد تزریق استروئید و همچنین دارو‌های بی‌حسی را برای تجویز کند. اثرات این تزریقات می‌تواند چند ماه طول بکشد. تزریق استروئید به ندرت به عنوان یک درمان مستقل استفاده می‌شود و اغلب با فیزیوتراپی ترکیب می‌شود. این درمان برای کسانی تجویز می‌شود که علائم آنها با مسکن‌های خوراکی تسکین پیدا نمی‌کند.


شوک درمانی برون بدنی

با شوک درمانی، امواج مغناطیسی به بافت‌های نرم آسیب‌دیده ارسال می‌شود تا تحریک شوند و روند بهبودی را آغاز کنند که در نتیجه باعث کاهش درد می‌شود. امواج صوتی با دوز پایین به ناحیه آسیب دیده اعمال می‌شود. این نوع درمان معمولا برای بیماران مبتلا به تاندونیت و فاشیای کف پا تجویز می‌شود.


درمان های جراحی ارتوپدی

متخصص ارتوپدی قبل از انجام جراحی به شما در مورد مزایا و معایب احتمالی انجام یا به تعویق انداختن آن گفتگو خواهد کرد. پزشک با در نظر گرفتن سن، سلامت و سطح فعالیت، به شما خواهد گفت که آیا جراحی ارتوپدی برای شما مفید است یا خیر.
برخی از درمان های جراحی ارتوپدی عبارتند از:
•    تعویض مفصل
•    همجوشی جراحی مفصل
•    جراحی برای برداشتن بقایای استخوان و غضروف
•    رفع شکستگی‌های ناشی از آسیب یا پوکی استخوان
•    ترمیم یا بازسازی تاندون‌ها یا رباط‌ها
•    آرتروسکوپی
•    جراحی ستون فقرات
•    جراحی تعویض دیسک
•    جراحی فیوژن ستون فقرات
•    توانبخشی بافت نرم
•    بازسازی شکستگی استخوان
•    استئوتومی برای اصلاح بدشکلی استخوان
اکثر افراد مبتلا به آرتروز نیازی به جراحی نخواهند داشت و ارجاع آنها به متخصص ارتوپد توسط پزشک عمومی، به این معنی نیست که حتما جراحی ارتوپدی انجام خواهید داد. فراموش نکنید که در نهایت تصمیم‌گیرنده نهایی در مورد اینکه جراحی انجام بدهید یا خیر، خود شما هستید.


ضرورت مراجعه به متخصص ارتوپد

درد یکی از دلایل رایج مراجعه افراد به متخصص ارتوپد است. چه احساس ناراحتی کمی داشته باشید و چه زیاد، یک دکتر ارتوپد می‌تواند با تشخیص منبع درد شما، آن را درمان کند یا تسکین دهد. اگر دردی دارید که بیش از ۱۲ هفته طول کشیده( درد مزمن)، باید توسط متخصص ارتوپدی معاینه شوید. حتی اگر درد با مصرف دارو‌های مسکن قابل تحمل باشد، باز هم باید به دنبال دلیل آن باشید. بسیاری از شرایط ارتوپدی در صورت عدم درمان با گذشت زمان بدتر می‌شوند.
نشانه دیگری که نشان می‌دهد شما به متخصص ارتوپد نیاز دارید این است که انجام کار‌های ساده مانند بالا رفتن از پله‌ها یا راه رفتن معمولی برایتان چالش برانگیز و سخت شده است. اگر هنگام ‌ایستادن، راه رفتن یا حتی نشستن احساس عدم تعادل یا بی‌ثباتی می‌کنید، بهتر است به یک پزشک ارتوپد مراجعه کنید.


دریافت مشاوره از بهترین متخصص ارتوپد

از آنجا که اختلالات و مشکلات مربوط به دسته ارتوپدی می‌تواند ناشی از عوامل مختلف و در نواحی حساسی از بدن اتفاق بیوفتند، بسیار مهم است که توسط یک متخصص توانمند معاینه و درمان شوید. کلینیک پزشکی مدیست با در اختیار داشتن بهترین متخصصان ارتوپد، آماده ارائه کلیه خدمات مرتبط به بیماران گرامی می‌باشد. کلینیک آنلاین مدیست امکان معاینه، ویزیت و مشاوره آنلاین با دکتر ارتوپد را فراهم کرده و به راحتی می‌توانید از راه دور خدمات مربوط را دریافت کنید.


چرا متخصص ارتوپدی آنلاین؟

بسیاری از مشکلات مربوط به دسته ارتوپدی مربوط به درد عضلات و ناتوانی در حرکت است. ویزیت توسط متخصص ارتوپدی آنلاین این امکان را به بیمار می‌دهد تا بدون نیاز به مراجعه حضوری و متحمل شدن سختی برای رفتن به مطب یا درمانگاه، از راه دور توسط پزشک معاینه شود.
پزشک کلیه معاینات را از راه دور انجام داده و با آنالیز وضعیت بیمار، بهترین گزینه درمانی را به او خواهد گفت. شما در هر زمان و از هر مکان می‌توانید توسط پزشک متخصص ارتوپد در کلینیک مدیست ویزیت شوید.
اگر برای دریافت نوبت مشکل دارید یا سوالی درباره خدمات کلینیک مدیست در ذهنتان است، به پشتیبان آنلاین کلینیک پیام داده یا با کارشناسان ما تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.