حمام در پریودی به چه شکل است؟ + اصول و نکات مهم✔︎
- 16 اردیبهشت 1403
- صفر نظر
- زنان و زایمان
اطلاعات بسیار گستردهای درباره دوران پریودی وجود دارد که فهمیدن درستی یا نادرستی آنها، کار را برای ما کمی سخت میکند. حمام در زمان پریودی یکی از مواردی است که در مورد آن زیاد بحث میشود. برای گذراندن این سیکل چندروزه، باید درک صحیحی از این دوران و همچنین کارهای مجاز و غیرمجاز آن داشته باشید. رعایت این نکات به سلامت بدن شما کمک میکند. برخی از خانمها با حمام آب گرم آرامش پیدا میکنند؛ اما نکتهای که باید در نظر بگیرند این است که باید در حین استحمام بعضی نکات بهداشتی را رعایت نمایند. اگر مایلید درباره حمام رفتن در پریودی اطلاعات بیشتری داشته باشید، پیشنهاد میکنم تا انتهای مقاله با ما باشید.
اگر در پریودی حمام برویم، اتفاقی میافتد؟
دوشگرفتن در زمان پریودی خطری برای شما ندارد؛ اما برای انجام آن لازم است، برخی موارد را بهخاطر بسپارید. در دوران قاعدگی، بدن شما شرایط حساستری نسبت به حالت عادی دارد. به طور مثال، در این زمان ممکن است دمای بدن شما بالاتر از روزهای عادی برود. به همین دلیل اگر گرگرفتگی دارید، نباید دمای حمام را چندان بالا ببرید. دمای حمام نباید خیلی گرم یا سرد شود. بمبهای حمامی و حمام حبابی نیز مکملهای خوبی بهشمار میروند؛ اما برای استفاده از آنها در دوران پریودی، باید دقت کافی داشته باشید. رنگها و مواد شیمیایی میتوانند واژن شما را تحریک کنند و ph بدن را تغییر دهند. هنگام استحمام در دوران قاعدگی بهجای استفاده از چنین موادی، میتوانید از روغنهای طبیعی و نمک اپسوم استفاده کنید. حتی میتوانید برای رعایت احتیاط در حین شستوشو، هیچچیزی را به کار نبرید.
بر اساس گفتههای دکتر مانیشا سینگ، این به انتخاب فرد بازمیگردد که در زمان قاعدگی در وان حمام کند یا خیر. هنگام حمام با وان، آب با خون آلوده میشود. اگر با این قضیه مشکلی ندارید، میتوانید آن را انجام دهید؛ اما یادتان باشد وان گزینه ایدهآلی برای زمان پریودی نیست. جدا از مواردی که ذکر کردیم، تغییرات خلقوخو در پریودی زیاد اتفاق میافتد؛ بنابراین حمام در قاعدگی تا حدودی میتواند شما را شاد و سرزنده کند. به طور کلی، از نظر پزشکان دوشگرفتن علاوه بر این که ضرری ندارد، میتواند بسیار مفید نیز واقع شود. البته به شرطی که موارد بهداشتی در آن رعایت شود. اگر مشکل خاصی دارید یا میخواهید درباره بایدها و نبایدهای دوران پریودی با یک دکتر خوب مشورت کنید، کلینیک مدیست گزینه خوبی است. این کلینیک با بهرهگیری از چندین متخصص زنان و زایمان، خدمات خود را بهصورت آنلاین (تلفن یا چت) در اختیار شما قرار میدهد. برای دریافت نوبت نیز میتوانید به سایت مدیست مراجعه کنید.
چگونه در پریودی حمام کنیم؟
فارغ از رعایت بهداشت فردی، حمام میتواند میزان استرس شما را تا حد زیادی کاهش دهد. دکتر ساریتا چاناوار، متخصص زنان و زایمان بیمارستان وکهارت بمبئی، نکاتی را که باید رعایت نمایید، به شما گوشزد میکند:
- برای حمام رفتن در پریودی حتماً ابتدا پد، تامپون یا کاپ قاعدگی خود را بردارید. نگران خونریزی واژن در حین دوشگرفتن نباشید؛ زیرا مشکلی پیش نمیآید. خونی که به ناحیه تناسلی شما چسبیده را کاملاً تمیز کنید. پد یا تامپون خود را بهصورت صحیح نگهداری کنید و بعد از مدتی آن را بشویید تا مانع از ابتلا به عفونت شود. برای پیشگیری از عفونت، باید هرازگاهی کاپ قاعدگی را در آب جوش بجوشانید.
- در طول روز دو بار حمام کنید؛ زیرا استحمام منظم در پیشگیری از بو و کاهش خطر ابتلا به بیماریها بسیار مؤثر است.
- چنانچه برای استحمام از وان استفاده میکنید، قبل از ورود ابتدا آن را تمیز نمایید. بعد از استفاده نیز آن را کاملاً تمیز کنید.
- برای شستن ناحیه تناسلی خود از آب ساده استفاده نمایید و از مصرف محصولات عطری و شیمیایی اجتناب کنید. این محصولات میتوانند منجر به عفونت یا واکنشهای آلرژیک شوند.
- هنگام حمام در زمان پریودی بهمنظور جلوگیری از ابتلا به عفونت، ناحیه تناسلی را از جلو به سمت عقب بشویید. این نکته در جلوگیری از گسترش باکتریها در ناحیه واژن، نقش مهمی دارد.
- واژن خود را از قسمت خارجی آن تمیز نمایید؛ زیرا واژن یک بخش خودتمیزشونده به شمار میرود. تمیزکردن از داخل سبب بههمریختن ph میشود و عفونت ایجاد میکند.
نکات بعد از استحمام در پریودی
علاوه بر حمامکردن نکات دیگری نیز درباره دوران قاعدگی وجود دارد که خانمها باید آن را رعایت نمایند. دکتر مانیشا سینگ، مشاور ارشد و متخصص زنان و زایمان بیمارستان فورتیس، در این خصوص میگوید:
- نوار بهداشتی یا تامپون خود را پس از 3 الی 4 ساعت بهصورت مرتب عوض کنند.
- برداشتن تامپون قبل از دوشگرفتن ضروری است. وجود تامپون در حین استحمام در دوران قاعدگی ممکن است منجر به عفونت رحم، واژن یا لولة فالوپ شود و عواقب خطرناکی مانند تشکیل آبسه در لگن یا سندروم شوک سمی (توکسیک) را به دنبال دارد.
- در دوران پریودی سعی کنید از کاپهای قاعدگی استفاده نمایید. این کاپ از سیلیکون ساخته شده و برای کسانی که نوار بهداشتی را دوست ندارند، بسیار مناسب است. کاپهای سیلیکونی در مقایسه با نوار بهداشتی میتوانند مدتزمان بیشتری در ناحیه تناسلی بمانند. همچنین در پایان دوره نیز میتوانید آنها را تمیز کرده و مجدداً استفاده کنید. این وسیله کاملاً ایمن و بهداشتی بهشمار میآید و به مدت دو سال قابلاستفاده است.
چنانچه با رعایت تمام نکات بهداشتی که گفتیم باز هم هنگام حمام کردن دردهای زیاد و عجیبی دارید، باید با متخصص زنان صحبت کنید. کلینیک مدیست با بهرهگیری از بهترین متخصصان زنان و زایمان، میتواند بهصورت آنلاین درباره حمام در زمان پریودی و نکات مربوط به آن، به شما مشاوره دهد. رزرو نوبت کلینیک کاملاً غیرحضوری و از طریق سایت انجام میگیرد.
عوارض شستن واژن در دوران پریودی
دوران پریودی بهترین زمان برای رشد باکتریها در ناحیه تناسلی است. عدم رعایت بهداشت توسط افراد نیز میتواند فرصت بیشتری در اختیار باکتریها قرار دهد. پزشکان اغلب توصیه میکنند که در این دوران روزانه 2 بار واژن خود را بشویید، البته این کار را می توانید به دفعات بیشتری نیز انجام دهید. شستن ناحیه تناسلی با آب در این دوران، خطر یا عوارض خاصی برای شما ندارد. موضوع مهمی که باید به آن دقت کنید این است که هنگام حمام رفتن در پریودی برای شستوشوی ناحیه تناسلی از صابون استفاده نکنید.
برخی از خانمها فکر میکنند که شستوشو با صابون بهتر از آب است؛ اما حواستان باشد که این کار ممکن است نتیجه معکوس بدهد و با تغییر PH واژن شما، منجر به خارش یا عفونت شود. بهجای صابون، میتوانید در حین شستوشو از ژلهای بهداشتی بانوان استفاده نمایید. پس از شستن ناحیه تناسلی، حتماً آن را خشک کنید تا دچار عفونت نشوید.
مزایای حمام کردن در دوران قاعدگی
استحمام در دوران قاعدگی مزایای مختلفی دارد که در این جا به برخی از آنان اشاره میکنیم.
- با افزایش گردش خون در لگن، دردهای پریودی را بهبود میبخشد و آستانه تحمل شما را افزایش میدهد.
- خلقوخوی شما را بهتر میکند و سبب شادابی و طراوت میشود.
- در آرامش و ریلکسی ماهیچههای بدن نقش مهمی ایفا میکند.
- دوشگرفتن در این برهه، با افزایش بهداشت فردی شما منجر به جلوگیری از عفونتهای باکتریایی میشود.
- حمام بوی نامطبوع بدن را از بین میبرد.
آیا حمام رفتن در پریودی تأثیری بر حجم خونریزی دارد؟
از زمانهای قدیم، در فرهنگهای مختلف باورهای نادرستی درباره دوران قاعدگی شکلگرفته است که نسل به نسل منتقل شده است. در برخی از جوامع، همچنان این موارد دیده میشود. صحبتهای متعددی در مورد حمامکردن در زمان پریودی وجود دارد. به طور مثال، برخی از مردم فکر میکنند که استحمام در دوران قاعدگی مقدار خونریزی را بیشتر میکند. صحبت رایج دیگری که مطرح میشود این است که حضور در آب، پریود شما را متوقف میکند؛ اما سؤالی که این جا به وجود میآید این است که آیا این گفتهها صحت دارند؟
دکتر Lucky Sekhon، متخصص غدد تولیدمثل در RMA نیویورک، در این خصوص میگوید: «حمامکردن نمیتواند بر جریان پریود شما اثرگذار باشد». غوطهورشدن در وان، گاهی این توهم را به وجود میآورد که جریان خونریزی متوقف شده است. دکتر Sekhon میافزاید که دیواره رحم چه در آب باشد و چه نباشد، همچنان به ریزش و شکستهشدن ادامه میدهد. در مورد آب گرم نیز باید اضافه کنیم که موجب افزایش گردش خون نیز میشود. این موضوع سبب میشود، جریان خون آزادانهتر انجام گیرد؛ اما هیچ سندی دال بر اینکه حمام رفتن با آب داغ در زمان پریودی، خونریزی را بیشتر میکند، وجود ندارد. باورهای نادرست دیگری نیز درباره پریودی وجود دارد که عبارتاند از:
- حمام کردن در زمان پریودی بر باروری شما اثر منفی دارد.
- در طول قاعدگی نباید همه بدن خود را در آب فرو ببرید.
- در زمان پریودی نباید ورزش کنید.
- شستن یا شیو کردن موها اشتباه است و عواقب دارد.
حرف آخر
حمام در قاعدگی کاملاً ایمن و بیخطر است و حتی به بهبود برخی از علائم این دوران کمک زیادی میکند. میتوانید بهجای حمامکردن در وان، دوش بگیرید. دوشگرفتن سبب جلوگیری از تحریکات پوستی و عفونت میشود. چنانچه مشکلی در ناحیه تناسلی خود دارید، کلینیک مدیست خدمات درمانی متنوعی را بهصورت آنلاین در اختیار شما میگذارد. شما در هر جای کشور که باشید، میتوانید بهصورت غیرحضوری نوبت رزرو کنید و از پزشکان ماهر این مرکز کمک بگیرید. اگر در مورد استحمام در دوران قاعدگی سؤالی دارید میتوانید آن را با ما در میان بگذارید.