روانشناس کیست و چه وظایفی دارد؟ | چه زمانی باید به روانشناس مراجعه کنیم؟
- 23 خرداد 1401
- صفر نظر
- روانشناسی
مقدمه انواع روانشناسی
ذهن انسان بسیار پیچیده است و طبیعتا درمان شرایط مرتبط با آن دشوار خواهد بود. فرآیندهای فکری، احساسات، خاطرات، رویاها، ادراکات و ... را نمیتوان مانند بثورات پوستی یا نقص قلبی به صورت فیزیکی مشاهده کرد. با وجود اینکه علائم فیزیکی برخی از مسائل سلامت روان مانند پلاکهایی که با بیماری آلزایمر ایجاد میشوند قابل مشاهده است، بسیاری از نظریههای روانشناسی مبتنی بر مشاهده رفتار انسان هستند. اینکه از تخصص انواع روانشناسی مطلع باشیم و بدانیم هنگام مواجهه با مسائل مختلف به کدامشان مراجعه کنیم، کمک شایانی به ما میکند. از این رو قصد داریم در این مطلب توضیح دهیم که روانشناس کیست؟ چه کاری انجام میدهد؟ و هر شاخه روانشناسی چه وظایفی بر عهده دارد. توصیه میکنیم تا انتهای این مطلب جذاب، ما را همراهی کنید.
صفحه اینستاگرام مدیست دنبال کنید و از مطالب بروز پزشکی بهره مند شوید.
روانشناس کیست؟
در پایخ به سوال روانشناس کیست باید بگوییم که یک روانشناس با مشاهده، تفسیر و ثبت نحوه ارتباط افراد با یکدیگر و محیط، فرآیندهای ذهنی و رفتار انسان را مطالعه میکند. برخی از انواع روانشناس به طور مستقل کار میکنند، تحقیق میکنند یا فقط با بیماران یا مراجعان کار میکنند. برخی دیگر به عنوان بخشی از یک تیم مراقبتهای بهداشتی با پزشکان، مددکاران اجتماعی و افرادی از این قبیل، برای درمان بیماری و ارتقای سلامت کلی همکاری میکنند.
یک روانشناس چه کاری انجام می دهد؟
اساسا روانشناسان به دنبال درک افکار، عواطف، هیجانات و رفتار افراد هستند. آنها بسته به حوزه تخصصشان، از تکنیکهایی مانند مشاهده، آزمایش و ارزیابی استفاده میکنند تا براساس باورها و احساساتی که بر اعمال فرد تأثیر میگذارد، نظریههایی را ایجاد کنند.
روانشناسان اغلب اطلاعات جمعآوری میکنند و رفتار را از طریق آزمایشهای کنترل شده، روانکاوی یا روان درمانی ارزیابی میکنند. همچنین ممکن است برای مطالعه انواع روانشناسی، به اجرای تستهای شخصیت، عملکرد، استعداد یا هوش از مراجعان احتیاج باشد. به بیان ساده، روانشناسان به دنبال الگوهای رفتار یا روابط علت و معلولی بین رویدادها میگردند و از این اطلاعات هنگام آزمایش نظریهها در تحقیقات خود یا درمان بیماران استفاده میکنند.
وظایف یک روانشناس چیست؟
- یکسری مطالعات علمی را برای مطالعه رفتار و عملکرد مغز (روانشناس اعصاب) انجام میدهد
- اطلاعات را از طریق مشاهدات، مصاحبهها، نظرسنجیها، آزمونها و سایر روشها جمعآوری میکند
- الگوهایی را پیدا میکند که در درک و پیشبینی رفتار به او کمک میکند
- از دانش خود برای افزایش درک افراد و گروهها استفاده میکند
- با ایجاد برنامههایی، به بهبود مسائل روانشناختی در مدارس و محیطهای کاری کمک میکند
- به افراد، زوجها و خانوادهها کمک میکند تا تغییرات دلخواه را در رفتارهایشان ایجاد کنند
- اختلالات روانی، رفتاری یا هیجانی افراد را تشخیص میدهد
- برنامههای درمانی را تدوین و اجرا میکند
- برای کمک به درمان بیماران با پزشکان یا مددکاران اجتماعی همکاری میکند
انواع روانشناسی
انواع مختلفی از روانشناسی وجود دارد که اهداف متفاوتی را دنبال میکند. هیچ راه ثابتی برای طبقه بندی آنها وجود ندارد، اما در اینجا به چند نوع رایج اشاره میکنیم. شما میتوانید از طریق مجموعه مدیست، به هر یک از این متخصصان دسترسی داشته باشید.
روانشناسی بالینی
روانشناسی بالینی دانش، نظریه و رفتار فرد را به منظور پیشبینی، درک و تسکین مشکلات مربوط به ناتوانی، ناراحتی و ناسازگاری ترکیب میکند و انطباق، سازگاری و توسعه فردی را ترویج میکند.
روانشناس بالینی بر جنبههای فکری، عاطفی، بیولوژیکی، روانشناختی، اجتماعی و رفتاری عملکرد انسان در طول زندگی فرد، در فرهنگها و سطوح اجتماعی-اقتصادی مختلف تمرکز دارد. روانشناسی بالینی میتواند در درک، پیشگیری و کاهش پریشانی یا اختلال عملکرد روانشناختی افراد کمک کند و بهزیستی و توسعه شخصی آنها را ارتقا دهد.
ارزیابی روانشناختی و روان درمانی در عمل روانشناسی بالینی نقش اساسی دارند، اما روانشناسان بالینی اغلب در امر تحقیقات، آموزش، شهادت پزشکی قانونی و سایر زمینهها نیز مشارکت دارند.
روانشناسی شناختی
روانشناسی شناختی به بررسی فرآیندهای ذهنی درونی مثل حل مسئله، زبان مادری، حافظه کوتاه مدت و بلند مدت و نحوه یادگیری میپردازد. این به نحوه تفکر، درک، ارتباط، به خاطر سپردن و یادگیری افراد میپردازد. این شاخه از روانشناسی با عصب شناسی، زبان شناسی و فلسفه ارتباط تنگاتنگی دارد.
روانشناسان شناختی نحوه ادراک، پردازش و ذخیره اطلاعات توسط افراد مختلف را بررسی میکنند. کاربردهای عملی آن شامل نحوه بهبود حافظه، افزایش دقت تصمیمگیری یا نحوه تنظیم برنامههای آموزشی برای تقویت یادگیری میشود.
روانشناسی رشد
یکی دیگر از انواع روانشناسی منوط به فعالیت در حوزه رشد است. این شاخه علمی با تغییرات روانشناختی سیستماتیکی که فرد در طول زندگیاش تجربه میکند مرتبط است و اغلب به عنوان رشد و تعالی انسانی از آن یاد میشود. این نه تنها بر روی نوزادان و کودکان خردسال، بلکه بر نوجوانان، بزرگسالان و افراد مسن نیز تمرکز دارد.
این تغییرات روانشناختی عبارتند از مهارتهای حرکتی، حل مسئله، درک اخلاقی، فراگیری زبان، احساسات، شخصیت، خودپنداره و شکل گیری هویت. همچنین به ساختارهای ذاتی ذهن در برابر یادگیری از طریق تجربه میپردازد، یا اینکه بیان میکند چگونه ویژگیهای یک فرد با عوامل محیطی در تعامل است و این موضوع چگونه بر رشد او تأثیر میگذارد. روانشناسی رشد با رشتههایی مانند زبان شناسی همپوشانی دارد.
روانشناسی تکاملی
روانشناسی تکاملی به این میپردازد که چگونه رفتار انسان، به عنوان مثال زبان، تحت تأثیر تنظیمات روانی در طول تکامل قرار گرفته است. یک روانشناس تکاملی معتقد است که بسیاری از ویژگیهای روانشناختی انسان از این جهت سازگار هستند که ما را قادر ساخته اند در طول هزاران سال زنده بمانیم.
روانشناسی قضایی
احتمالا میپرسید منظور از این مدل روانشناس کیست؟ روانشناسی قضایی به بهرهگیری از روانشناسی در تحقیقات جنایی و قانونی اشاره دارد. یک روانشناس قضایی، روانشناسی را به عنوان یک علم در سیستم عدالت کیفری و دادگاههای مدنی اجرا میکند. این شامل ارزیابی عوامل روانشناختی است که ممکن است بر یک پرونده یا رفتار تأثیر بگذارد و یافتهها را در دادگاه ارائه دهد.
روانشناسی سلامت
روانشناسی سلامت یکی دیگر از انواع روانشناسی است که به آن طب رفتاری یا روانشناسی پزشکی نیز میگویند. این روانشناس بررسی میکند که رفتار، زیستشناسی و زمینه اجتماعی چگونه بر سلامتی افراد تأثیر میگذارد.
اغلب اوقات، پزشکان از همان ابتدا علل بیولوژیکی یک بیماری را بررسی میکنند، اما روانشناسان سلامت بر کل شخصیت فرد و هر آنچه که میتواند سلامتی او را تحتالشعاع قرار دهد، تمرکز دارند. این ممکن است شامل وضعیت اجتماعی-اقتصادی، تحصیلات، پیشینه آنها و رفتارهایی باشد که ممکن است بر بیماری تأثیر بگذارد، مانند پیروی از دستورالعملها و داروها.
روانشناسان سلامت اکثر اوقات در بیمارستانها و محیط های بالینی با سایر متخصصان پزشکی همکاری میکنند.
روانشناسی اعصاب
روانشناسی اعصاب به ساختار و عملکرد مغز در رابطه با رفتارها و فرآیندهای روانی میپردازد. اگر شرایطی مثل ضایعات در مغز و ارزیابیهایی باشد که شامل ثبت فعالیت الکتریکی در مغز باشد، ممکن است اعصاب درگیر باشد.
روانشناسی اعصاب برای تعیین اینکه آیا فرد احتمالا به دنبال آسیب مغزی مشکوک یا تشخیص داده شده، مانند سکته مغزی، مشکلات رفتاری را تجربه میکند یا خیر، استفاده میشود.
نتایج میتواند پزشک را قادر سازد تا درمانی ارائه دهد که به فرد کمک میکند به بهبودهای احتمالی در آسیب شناختی حاصله، دست یابد.
روانشناسی کار | انواع روانشناسی
یک مورد دیگر از انواع روانشناسی مربوط به کسب و کار میشود. روانشناسان سازمانی یا شغلی، عملکرد افراد را در محیط کارشان ارزیابی میکنند و توصیههای برای بهبود اوضاع ارائه میدهند.
آنها به سازمانها و صاحبان مشاغل کمک میکنند تا رفتار کارکنانشان را درک کنند و کمک میکنند تا راههای تاثیرگذارتری را برای عملکرد پرسنلشان پیدا کنند. در نهایت این اطلاعات منجر به افزایش کارایی، اثربخشی، رضایت شغلی و حفظ کارکنان سازمان میشود.
روانشناسی اجتماعی
روانشناسی اجتماعی از روشهای علمی استفاده میکند تا درک کند که تأثیرات اجتماعی چگونه بر رفتار انسان تأثیر میگذارد. در واقع روانشناس اجتماعی به دنبال توضیح این است که احساسات، رفتار و افکار چگونه تحت تأثیر حضور واقعی، خیالی یا ضمنی افراد دیگر قرار میگیرند.
یک روانشناس اجتماعی به رفتار گروهی، ادراک اجتماعی، رفتار غیرکلامی، انطباق، پرخاشگری، تعصب و رهبری فرد نگاه میکند. ادراک اجتماعی و تعامل اجتماعی به عنوان کلید درک رفتار اجتماعی در نظر گرفته میشود.
چه زمانی و در چه شرایطی به روانشناس احتیاج داریم؟
انسانها موجودات پیچیدهای هستند. عواطف، افکار، احساسات و تجربیات برای افراد مختلف متفاوت است؛ اما چیزی که همه را به هم مرتبط میکند این است که همه در زندگی با فراز و نشیبهایی روبرو هستند. اختلالات عاطفی، سلامت روان، غم و اندوه علائم جسمی نیستند که قابل مشاهده باشند، اما اینها توسط افراد تجربه میشود. اگر کسی نتواند خود را مدیریت کند، احساسات او حتی میتواند حالات بدتری را در او ایجاد کند. در نهایت، کمک گرفتن از یک روانشناس تنها راه برای شاد زیستن دوباره است. پس چرا صبر کنید تا وضعیت شما بدتر شود.
اکنون که متوجه شدید روانشناس کیست و حوزه فعالیت انواع روانشناسی چیست، وقت آن است تا نشانههای نیاز به روانشناس را برایتان شرح دهیم. علائم زیر را در نظر بگیرید:
- اگر شما در حال مهاجرت به جای دیگری هستید
- اگر حس میکنید که عزت نفستان خدشهدار شده است
- اگر تصمیم گرفتید که به خودتان آسیب برسانید
- اگر مسائلی حل نشده در روابط شما وجود دارد
- اگر دچار عدم تعادل عاطفی شده اید
- اگر میخواهید از لحاظ اجتماعی کنار بکشید و منزوی شوید
- اگر حس میکنید که دیگر در کار خود مولد و مؤثر نیستید
- اگر با ضربه روحی مواجه شده اید
- اگر به عادات نادرست خوردن و خوابیدن روی آورده اید
- اگر از موادی مانند مواد مخدر یا الکل استفاده میکنید
اکنون که از همه علائم قرمز آگاهی دارید، بایستی هر زمان که هر یک از این علائم را مشاهده کردید، اقدام کنید و قبل از اینکه وضعیتتان بدتر شود، از یک درمانگر کمک بگیرید. علاوه بر این، در صورتی که از هر گونه اختلال پزشکی رنج میبرید، میتوانید با روانشناس مشورت کنید.
نتیجه گیری انواع روانشناسی
در مطلب حاضر توضیح دادیم که روانشناس کیست و انواع روانشناسی چه گستره فعالیتهایی دارد. علاوه بر این علائم نیاز به یک روانشناس را برایتان شرح دادیم. بسیاری از اوقات کنترل احساسات در دست ما نیست، اگر نمیتوانید چیزی را با اطرافیان خود در میان بگذارید، همیشه میتوانید به دنبال یک روانشناس باشید تا شما را افکار و احساساتتان منفی آزاد کند. کمک گرفتن از یک درمانگر قطعا به شما کمک میکند تا بهبود پیدا کنید.
ممکن است شما هم از شروع درمان بترسید، اما یک راه عالی برای شما، مشاوره آنلاین است. مجموعه مدیست با هدف خدمت رسانی به مراجعه کنندگان غیرحضوری تاسیس شده است. این سایت توسط تیمی از پزشکان و روانشناسان زبده تشکیل شده که بستری را فراهم کردند تا مراجعه کنندگان به دور از دغدغههای مراکز درمانی، از طریق مشاوره آنلاین مسائلشان را پیگیری کنند. برای ارتباط با مجموعه مدیست میتوانید از طریق سایت medist.ir یا تلفن تماس ۰۲۱۹۱۰۳۱۶۸۶ اقدام کنید.
مقدمه انواع روانشناسی
ذهن انسان بسیار پیچیده است و طبیعتا درمان شرایط مرتبط با آن دشوار خواهد بود. فرآیندهای فکری، احساسات، خاطرات، رویاها، ادراکات و ... را نمیتوان مانند بثورات پوستی یا نقص قلبی به صورت فیزیکی مشاهده کرد. با وجود اینکه علائم فیزیکی برخی از مسائل سلامت روان مانند پلاکهایی که با بیماری آلزایمر ایجاد میشوند قابل مشاهده است، بسیاری از نظریههای روانشناسی مبتنی بر مشاهده رفتار انسان هستند. اینکه از تخصص انواع روانشناسی مطلع باشیم و بدانیم هنگام مواجهه با مسائل مختلف به کدامشان مراجعه کنیم، کمک شایانی به ما میکند. از این رو قصد داریم در این مطلب توضیح دهیم که روانشناس کیست؟ چه کاری انجام میدهد؟ و هر شاخه روانشناسی چه وظایفی بر عهده دارد. توصیه میکنیم تا انتهای این مطلب جذاب، ما را همراهی کنید.
روانشناس کیست؟
در پایخ به سوال روانشناس کیست باید بگوییم که یک روانشناس با مشاهده، تفسیر و ثبت نحوه ارتباط افراد با یکدیگر و محیط، فرآیندهای ذهنی و رفتار انسان را مطالعه میکند. برخی از انواع روانشناس به طور مستقل کار میکنند، تحقیق میکنند یا فقط با بیماران یا مراجعان کار میکنند. برخی دیگر به عنوان بخشی از یک تیم مراقبتهای بهداشتی با پزشکان، مددکاران اجتماعی و افرادی از این قبیل، برای درمان بیماری و ارتقای سلامت کلی همکاری میکنند.
یک روانشناس چه کاری انجام می دهد؟
اساسا روانشناسان به دنبال درک افکار، عواطف، هیجانات و رفتار افراد هستند. آنها بسته به حوزه تخصصشان، از تکنیکهایی مانند مشاهده، آزمایش و ارزیابی استفاده میکنند تا براساس باورها و احساساتی که بر اعمال فرد تأثیر میگذارد، نظریههایی را ایجاد کنند.
روانشناسان اغلب اطلاعات جمعآوری میکنند و رفتار را از طریق آزمایشهای کنترل شده، روانکاوی یا روان درمانی ارزیابی میکنند. همچنین ممکن است برای مطالعه انواع روانشناسی، به اجرای تستهای شخصیت، عملکرد، استعداد یا هوش از مراجعان احتیاج باشد. به بیان ساده، روانشناسان به دنبال الگوهای رفتار یا روابط علت و معلولی بین رویدادها میگردند و از این اطلاعات هنگام آزمایش نظریهها در تحقیقات خود یا درمان بیماران استفاده میکنند.
وظایف یک روانشناس چیست؟
- یکسری مطالعات علمی را برای مطالعه رفتار و عملکرد مغز (روانشناس اعصاب) انجام میدهد
- اطلاعات را از طریق مشاهدات، مصاحبهها، نظرسنجیها، آزمونها و سایر روشها جمعآوری میکند
- الگوهایی را پیدا میکند که در درک و پیشبینی رفتار به او کمک میکند
- از دانش خود برای افزایش درک افراد و گروهها استفاده میکند
- با ایجاد برنامههایی، به بهبود مسائل روانشناختی در مدارس و محیطهای کاری کمک میکند
- به افراد، زوجها و خانوادهها کمک میکند تا تغییرات دلخواه را در رفتارهایشان ایجاد کنند
- اختلالات روانی، رفتاری یا هیجانی افراد را تشخیص میدهد
- برنامههای درمانی را تدوین و اجرا میکند
- برای کمک به درمان بیماران با پزشکان یا مددکاران اجتماعی همکاری میکند
انواع روانشناسی
انواع مختلفی از روانشناسی وجود دارد که اهداف متفاوتی را دنبال میکند. هیچ راه ثابتی برای طبقه بندی آنها وجود ندارد، اما در اینجا به چند نوع رایج اشاره میکنیم. شما میتوانید از طریق مجموعه مدیست، به هر یک از این متخصصان دسترسی داشته باشید.
روانشناسی بالینی
روانشناسی بالینی دانش، نظریه و رفتار فرد را به منظور پیشبینی، درک و تسکین مشکلات مربوط به ناتوانی، ناراحتی و ناسازگاری ترکیب میکند و انطباق، سازگاری و توسعه فردی را ترویج میکند.
روانشناس بالینی بر جنبههای فکری، عاطفی، بیولوژیکی، روانشناختی، اجتماعی و رفتاری عملکرد انسان در طول زندگی فرد، در فرهنگها و سطوح اجتماعی-اقتصادی مختلف تمرکز دارد. روانشناسی بالینی میتواند در درک، پیشگیری و کاهش پریشانی یا اختلال عملکرد روانشناختی افراد کمک کند و بهزیستی و توسعه شخصی آنها را ارتقا دهد.
ارزیابی روانشناختی و روان درمانی در عمل روانشناسی بالینی نقش اساسی دارند، اما روانشناسان بالینی اغلب در امر تحقیقات، آموزش، شهادت پزشکی قانونی و سایر زمینهها نیز مشارکت دارند.
روانشناسی شناختی
روانشناسی شناختی به بررسی فرآیندهای ذهنی درونی مثل حل مسئله، زبان مادری، حافظه کوتاه مدت و بلند مدت و نحوه یادگیری میپردازد. این به نحوه تفکر، درک، ارتباط، به خاطر سپردن و یادگیری افراد میپردازد. این شاخه از روانشناسی با عصب شناسی، زبان شناسی و فلسفه ارتباط تنگاتنگی دارد.
روانشناسان شناختی نحوه ادراک، پردازش و ذخیره اطلاعات توسط افراد مختلف را بررسی میکنند. کاربردهای عملی آن شامل نحوه بهبود حافظه، افزایش دقت تصمیمگیری یا نحوه تنظیم برنامههای آموزشی برای تقویت یادگیری میشود.
روانشناسی رشد
یکی دیگر از انواع روانشناسی منوط به فعالیت در حوزه رشد است. این شاخه علمی با تغییرات روانشناختی سیستماتیکی که فرد در طول زندگیاش تجربه میکند مرتبط است و اغلب به عنوان رشد و تعالی انسانی از آن یاد میشود. این نه تنها بر روی نوزادان و کودکان خردسال، بلکه بر نوجوانان، بزرگسالان و افراد مسن نیز تمرکز دارد.
این تغییرات روانشناختی عبارتند از مهارتهای حرکتی، حل مسئله، درک اخلاقی، فراگیری زبان، احساسات، شخصیت، خودپنداره و شکل گیری هویت. همچنین به ساختارهای ذاتی ذهن در برابر یادگیری از طریق تجربه میپردازد، یا اینکه بیان میکند چگونه ویژگیهای یک فرد با عوامل محیطی در تعامل است و این موضوع چگونه بر رشد او تأثیر میگذارد. روانشناسی رشد با رشتههایی مانند زبان شناسی همپوشانی دارد.
روانشناسی تکاملی
روانشناسی تکاملی به این میپردازد که چگونه رفتار انسان، به عنوان مثال زبان، تحت تأثیر تنظیمات روانی در طول تکامل قرار گرفته است. یک روانشناس تکاملی معتقد است که بسیاری از ویژگیهای روانشناختی انسان از این جهت سازگار هستند که ما را قادر ساخته اند در طول هزاران سال زنده بمانیم.
روانشناسی قضایی
احتمالا میپرسید منظور از این مدل روانشناس کیست؟ روانشناسی قضایی به بهرهگیری از روانشناسی در تحقیقات جنایی و قانونی اشاره دارد. یک روانشناس قضایی، روانشناسی را به عنوان یک علم در سیستم عدالت کیفری و دادگاههای مدنی اجرا میکند. این شامل ارزیابی عوامل روانشناختی است که ممکن است بر یک پرونده یا رفتار تأثیر بگذارد و یافتهها را در دادگاه ارائه دهد.
روانشناسی سلامت
روانشناسی سلامت یکی دیگر از انواع روانشناسی است که به آن طب رفتاری یا روانشناسی پزشکی نیز میگویند. این روانشناس بررسی میکند که رفتار، زیستشناسی و زمینه اجتماعی چگونه بر سلامتی افراد تأثیر میگذارد.
اغلب اوقات، پزشکان از همان ابتدا علل بیولوژیکی یک بیماری را بررسی میکنند، اما روانشناسان سلامت بر کل شخصیت فرد و هر آنچه که میتواند سلامتی او را تحتالشعاع قرار دهد، تمرکز دارند. این ممکن است شامل وضعیت اجتماعی-اقتصادی، تحصیلات، پیشینه آنها و رفتارهایی باشد که ممکن است بر بیماری تأثیر بگذارد، مانند پیروی از دستورالعملها و داروها.
روانشناسان سلامت اکثر اوقات در بیمارستانها و محیط های بالینی با سایر متخصصان پزشکی همکاری میکنند.
روانشناسی اعصاب
روانشناسی اعصاب به ساختار و عملکرد مغز در رابطه با رفتارها و فرآیندهای روانی میپردازد. اگر شرایطی مثل ضایعات در مغز و ارزیابیهایی باشد که شامل ثبت فعالیت الکتریکی در مغز باشد، ممکن است اعصاب درگیر باشد.
روانشناسی اعصاب برای تعیین اینکه آیا فرد احتمالا به دنبال آسیب مغزی مشکوک یا تشخیص داده شده، مانند سکته مغزی، مشکلات رفتاری را تجربه میکند یا خیر، استفاده میشود.
نتایج میتواند پزشک را قادر سازد تا درمانی ارائه دهد که به فرد کمک میکند به بهبودهای احتمالی در آسیب شناختی حاصله، دست یابد.
روانشناسی کار | انواع روانشناسی
یک مورد دیگر از انواع روانشناسی مربوط به کسب و کار میشود. روانشناسان سازمانی یا شغلی، عملکرد افراد را در محیط کارشان ارزیابی میکنند و توصیههای برای بهبود اوضاع ارائه میدهند.
آنها به سازمانها و صاحبان مشاغل کمک میکنند تا رفتار کارکنانشان را درک کنند و کمک میکنند تا راههای تاثیرگذارتری را برای عملکرد پرسنلشان پیدا کنند. در نهایت این اطلاعات منجر به افزایش کارایی، اثربخشی، رضایت شغلی و حفظ کارکنان سازمان میشود.
روانشناسی اجتماعی
روانشناسی اجتماعی از روشهای علمی استفاده میکند تا درک کند که تأثیرات اجتماعی چگونه بر رفتار انسان تأثیر میگذارد. در واقع روانشناس اجتماعی به دنبال توضیح این است که احساسات، رفتار و افکار چگونه تحت تأثیر حضور واقعی، خیالی یا ضمنی افراد دیگر قرار میگیرند.
یک روانشناس اجتماعی به رفتار گروهی، ادراک اجتماعی، رفتار غیرکلامی، انطباق، پرخاشگری، تعصب و رهبری فرد نگاه میکند. ادراک اجتماعی و تعامل اجتماعی به عنوان کلید درک رفتار اجتماعی در نظر گرفته میشود.
چه زمانی و در چه شرایطی به روانشناس احتیاج داریم؟
انسانها موجودات پیچیدهای هستند. عواطف، افکار، احساسات و تجربیات برای افراد مختلف متفاوت است؛ اما چیزی که همه را به هم مرتبط میکند این است که همه در زندگی با فراز و نشیبهایی روبرو هستند. اختلالات عاطفی، سلامت روان، غم و اندوه علائم جسمی نیستند که قابل مشاهده باشند، اما اینها توسط افراد تجربه میشود. اگر کسی نتواند خود را مدیریت کند، احساسات او حتی میتواند حالات بدتری را در او ایجاد کند. در نهایت، کمک گرفتن از یک روانشناس تنها راه برای شاد زیستن دوباره است. پس چرا صبر کنید تا وضعیت شما بدتر شود.
اکنون که متوجه شدید روانشناس کیست و حوزه فعالیت انواع روانشناسی چیست، وقت آن است تا نشانههای نیاز به روانشناس را برایتان شرح دهیم. علائم زیر را در نظر بگیرید:
- اگر شما در حال مهاجرت به جای دیگری هستید
- اگر حس میکنید که عزت نفستان خدشهدار شده است
- اگر تصمیم گرفتید که به خودتان آسیب برسانید
- اگر مسائلی حل نشده در روابط شما وجود دارد
- اگر دچار عدم تعادل عاطفی شده اید
- اگر میخواهید از لحاظ اجتماعی کنار بکشید و منزوی شوید
- اگر حس میکنید که دیگر در کار خود مولد و مؤثر نیستید
- اگر با ضربه روحی مواجه شده اید
- اگر به عادات نادرست خوردن و خوابیدن روی آورده اید
- اگر از موادی مانند مواد مخدر یا الکل استفاده میکنید
اکنون که از همه علائم قرمز آگاهی دارید، بایستی هر زمان که هر یک از این علائم را مشاهده کردید، اقدام کنید و قبل از اینکه وضعیتتان بدتر شود، از یک درمانگر کمک بگیرید. علاوه بر این، در صورتی که از هر گونه اختلال پزشکی رنج میبرید، میتوانید با روانشناس مشورت کنید.
نتیجه گیری انواع روانشناسی
در مطلب حاضر توضیح دادیم که روانشناس کیست و انواع روانشناسی چه گستره فعالیتهایی دارد. علاوه بر این علائم نیاز به یک روانشناس را برایتان شرح دادیم. بسیاری از اوقات کنترل احساسات در دست ما نیست، اگر نمیتوانید چیزی را با اطرافیان خود در میان بگذارید، همیشه میتوانید به دنبال یک روانشناس باشید تا شما را افکار و احساساتتان منفی آزاد کند. کمک گرفتن از یک درمانگر قطعا به شما کمک میکند تا بهبود پیدا کنید.
ممکن است شما هم از شروع درمان بترسید، اما یک راه عالی برای شما، مشاوره آنلاین است. مجموعه مدیست با هدف خدمت رسانی به مراجعه کنندگان غیرحضوری تاسیس شده است. این سایت توسط تیمی از پزشکان و روانشناسان زبده تشکیل شده که بستری را فراهم کردند تا مراجعه کنندگان به دور از دغدغههای مراکز درمانی، از طریق مشاوره آنلاین مسائلشان را پیگیری کنند. برای ارتباط با مجموعه مدیست میتوانید از طریق سایت medist.ir یا تلفن تماس ۰۲۱۹۱۰۳۱۶۸۶ اقدام کنید.