قرص نورواید برای چیست؟ | نحوه استفاده و عوارض

  • 06 اسفند 1402
  • صفر نظر
  • داروسازی

قرص یا کپسول نورواید توسط سازمان غذا و داروی چین در آگوست 2001 با نام Danqi Piantan Jiaonang تایید شده است. علاوه بر این، نورواید برای استفاده در سایر کشورهای آسیایی مانند سنگاپور مورد تایید قرار گرفته است. در سال 2006، این قرص برای برنامه تحقیق و توسعه فناوری‌های کلیدی وزارت علوم و فناوری چین انتخاب شد. اما قرص نورواید برای چیست؟ چه فواید و عوارضی دارد و چگونه عمل می‌کند؟


برای دریافت مشاوره و راهنمایی در زمینه مصرف نورواید یا هر نوع مشاوره پزشکی به این لینک مراجعه کرده و به صورت تلفنی و چتی با همکاران گفتگو کنید. در صورت ابتلا به هر بیماری می‌توانید به صورت غیرحضوری برای رزرو نوبت اقدام کنید. توجه داشته باشید که مصرف خودسرانه دارو بدون تجویز پزشک ممکن است عوارض جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. خواهشمندیم قبل از مصرف این دارو حتما با پزشک مشورت کنید.

 

قرص نورواید


قرص نورواید برای چیست؟

نورواید یک مکمل گیاهی است که برای حمایت از بهبود عملکرد مغز و بدن پس از سکته مغزی توصیه شده است. قبلا دو فرمولاسیون نورواید وجود داشت: MLC601 (NeuroAiDTM) برای اولین بار توسعه یافت.
 از سال 2018 فرمول MLC601 دیگر در بازار وجود ندارد و با MLC901 (NeuroAiDTMII)، یک فرمول ساده شده که تنها حاوی 9 ماده گیاهی است، جایگزین شده است. این دارو را می‌توان به صورت خوراکی مصرف کرد یا از طریق لوله تغذیه به بدن می‌رسد.


این دارو هیچ اثر قابل توجهی در بهبود نتایج مطالعه سه ماهه در بیماران مبتلا به سکته مغزی ایسکمیک حاد نشان نداد.
در صورت نیاز به مشاوره و راهنمایی درباره مصرف نورواید یا هر نوع مشاوره پزشکی به این لینک مراجعه کرده و به صورت تلفنی و چتی با پزشکان کلینیک مدیست گفتگو کنید. در صورت نیاز به درمان بیماری نیز می‌توانید به صورت غیرحضوری برای رزرو نوبت اقدام کنید.
نورواید اولین بار در سال 2001 در چین ثبت و به بازار عرضه شد. این کپسول از طب سنتی چینی مشتق شده است. به گفته مدیر عامل Moleac، نورواید حداقل در 25 کشور فروخته می‌شود و 20000 نفر آن را مصرف کرده‌اند.


فواید کپسول نورواید

خواص محافظت کننده عصبی و تکثیری عصبی قرص نورواید به طور گسترده در آزمایش‌های مختلف با استفاده از مدل‌های حیوانی و سلولی ایسکمی کانونی و جهانی مشخص شده‌اند. آنچه قابل توجه است اثرات نورواید در نوروژنز و ترمیم عصبی فراتر از محافظت عصبی صرف است. علاوه بر این، اثرات مثبت آن در آسیب مغزی تروماتیک (TBI) اخیرا منتشر شده و داده‌های بالینی اولیه تأثیر مثبت آن بر پردازش پروتئین پیش ساز آمیلوئید آن را نشان می‌دهد.


اطلاعات بالینی نورواید در سکته مغزی به خوبی گزارش شده است. مرور سیستماتیک کارآزمایی‌های بالینی تصادفی‌سازی شده روی NeuroAiD مزایای آن را در بهبود نتایج عملکردی و نقایص عصبی با درمان 3 ماهه در بین بیماران مبتلا به سکته مغزی ایسکمیک که 1 هفته تا 6 ماه قبل به این عارضه دچار شده بودند نشان داد. یک متاآنالیز نیز نشان داد که نتایج یکپارچه همچنان به نفع نورواید است. به علاوه، درمان با نورواید با کاهش خطر حوادث عروقی اولیه پس از سکته مغزی همراه بود. 
داده‌های بالینی دلگرم کننده‌ای در مورد ایمنی و اثربخشی بالقوه نورواید و همچنین اثر آن بر بیماری آلزایمر گزارش شده است. تا به امروز کمترین عوارض جانبی جدی درباره مصرف نورواید گزارش شده است. عوارض جانبی شایع گزارش شده عمدتاً خفیف و گذرا بودند. 


مکانیسم اثر نورواید

قرص نورواید یا MLC601 از 9 جزء گیاهی (ریشه گون، ریشه مریم گلی، چیشائو، ریزوم لوواژ، ریشه گلپر سیننسیس، گلرنگ، هلو، ریشه شیرخشک برگ نازک و ریشه گیاه علفزار (ریزوم پرچم شیرین برگرفته از ریزوم حیوانی) و پنج جزء گیاهی تشکیل شده است. 


MLC901، شکل ساده‌تری از دارو است که فقط شامل 9 جزء گیاهی بدون اجزای حیوانی است. از سال 2018، فرمول اول MLC601 دیگر به بازار عرضه نمی‌شود. مطالعات آزمایشگاهی نشان می‌دهد که نورواید می‌تواند با بهبود محافظت عصبی، نوروژنز و انعطاف‌پذیری عصبی با تقویت فرآیندهای درون‌زا برای محافظت از عصب و خود ترمیمی مغز به بهبود سکته مغزی کمک کند. قرص نورواید می‌تواند کانال‌های KATP را فعال کند که یک اثر محافظت کننده عصبی در برابر ایسکمی مغز دارد.


تداخلات دارویی نورواید

تاکنون تحقیقاتی در این زمینه انجام نشده است. بنابراین، برای اطلاع از هرگونه تداخل دارویی این کپسول با داروهای دیگر با پزشک خود مشورت کنید. علاوه بر این، در زنان باردار و شیرده منع مصرف دارد. لطفا قبل از مصرف این محصول با پزشک مشورت کرده و دارو را دور از دسترس کودکان نگه دارید.


عوارض جانبی نورواید چیست؟

ینها شامل خشکی دهان، حالت تهوع، استفراغ، ناراحتی شکمی، اسهال و سردرد است. در بسیاری از موارد، اغلب  اوقات با کاهش 50 درصدی دوز دارو به مدت یک هفته می‌توان این عوارض را کاهش داد. پس از برطرف شدن علائم، می‌توان دوز معمول را از سر گرفت. در برخی موارد نادر در طول کارآزمایی‌های بالینی، تعدادی از بیماران عوارض جانبی جدی (یرقان، سطوح پایین پتاسیم، سکته‌های مکرر) را تجربه کردند.


داروی مشابه نورواید

 انواع مکمل‌های غذایی در بازار وجود دارد که هدف آنها  بهبود سلامت مغز و عملکرد شناختی آن است. از جمله داروها و مکمل‌های مشابه می‌توان به مکمل‌ها و داروهای حاوی اسیدهای چرب امگا 3، آنتیاکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و عصاره‌های گیاهی اشاره کرد. 

مقاله پیشنهادی: مولتی ویتامین چیست؟

 


نتیجه‌گیری

در این مطلب به بررسی این موضوع پرداختیم که قرص نورواید برای چیست؟ دنورواید را می‌توان نوعی مکمل مفید برای تقویت و بهبود بیمارانی که دچار سکته مغزی شده‌اند دانست. علاوه بر این، این قرص به بهبود عملکرد مغز و خود ترمیمی آن کمک می‌کند. با این حال، مصرف آن ممکن است با عوارضی همراه باشد. هرچند اکثر این عوارض چندان جدی نیست و در همه افراد رخ نمی‌دهد. با این حال، در صورتی که می‌خواهید نورواید را مصرف کنید اما بیماری‌های دیگر دارید و داروهای دیگری مصرف می‌کنید و می‌خواهید از ایمنی مصرف آن اطمینان یابید، بهتر است با کلینک آنلاین مدیست تماس گرفته و یا با گفتگوی چتی از پزشکان مجموعه مشاوره بگیرید. برای درمان بیماری و تجویز بهتر می‌توانید به صورت غیرحضوری نوبت رزرو کنید.