7 روش سریع درمان حالت تهوع در خانه + بررسی علت

  • 15 فروردین 1402
  • صفر نظر
  • گوارش

حالت تهوع یک تجربه رایج است که می‌تواند توسط عوامل مختلفی از جمله ضربه به سر، استرس و بارداری ایجاد شود. شناخت درمان حالت تهوع از جمله مهم‌ترین مواردی به شمار می‌آید که همه افراد باید با آن آشنا باشند. تهوع شامل احساس ناراحتی در معده است که اغلب منجر استفراغ می‌شود. حالت تهوع می‌تواند خفیف یا شدید باشد و می‌تواند برای یک مدت کوتاه یا چند روز ادامه یابد.
حالت تهوع می‌تواند یک تجربه بسیار ناخوشایند باشد، اما معمولاً یک مشکل جدی نیست. با این حال، اگر حالت تهوع شدیدی را تجربه کردید که با علائم دیگری مانند استفراغ، اسهال یا تب همراه است، مراجعه به پزشک ضروری است. با مدیست همراه شوید تا اطلاعات خوبی را در مورد درمان تهوع و علل آن به شما ارائه کنیم.

در صورت تمایل می توانید با مراجعه به صفحه فوق تخصص گوارش، به صورت تلفنی یا آنلاین از پزشکان فوق تخصص در این زمینه مشاوره دریافت کنید. 

 

روش های درمان حالت تهوع


علل حالت تهوع چیست؟

پیش از بررسی درمان حالت تهوع باید به عللی بپردازیم که می‌توانند موجب به وجود آمدن حالت تهوع شوند. در ادامه به برخی از مهم‌ترین گزینه‌های موجود در این رابطه اشاره می‌کنیم تا بتوانید به طور کامل با چنین دلایلی آشنا شوید. 


حاملگی

حالت تهوع یکی از علائم رایج دوران بارداری است. این مورد اغلب به عنوان تهوع صبحگاهی شناخته می‌شود، اگرچه می‌تواند در هر زمانی از روز رخ دهد. تصور می‌شود که تهوع مربوط به بارداری به دلیل طیفی از عوامل از جمله نوسانات در سطح هورمون‌ها، تغییر در متابولیسم و افزایش حساسیت به بوهای خاص ایجاد می‌شود.
شایع‌ترین زمان بروز تهوع مرتبط با بارداری در سه‌ماهه اول بارداری است. شدت حالت تهوع می‌تواند بسیار متفاوت باشد، به طوری که برخی از زنان حالت تهوع خفیف و برخی دیگر استفراغ شدید و کم‌آبی بدن را تجربه می‌کنند.


برای مدیریت حالت تهوع مرتبط با بارداری، طیف وسیعی از تکنیک‌های خاص وجود دارد که ممکن است مفید باشند. برخی از این موارد عبارت‌اند از: خوردن وعده‌های غذایی کوچک‌تر، مصرف غذاهای ملایمی که هضم آنها آسان است و اجتناب از بوهای تندی که ممکن است باعث تهوع شوند. استراحت زیاد و هیدراته ماندن نیز می‌تواند مفید باشد.


در برخی موارد، ممکن است استفاده از دارو برای مدیریت حالت تهوع مرتبط با بارداری ضروری باشد. برخی از این داروها عبارت‌اند از: داروهای ضد تهوع مانند اندانسترون یا متوکلوپرامید یا داروهایی که تولید اسید معده را کاهش می‌دهند، مانند مهارکننده‌های پمپ پروتون (PPIs) باشد. با این حال، توجه به این نکته مهم است که استفاده از داروهای مختلف در دوران بارداری ایمن نیست و زنان باردار باید قبل از مصرف هر دارویی با پزشک خود در زمینه درمان حالت تهوع مشورت کنند.


ضربه به سر

ضربه به سر می‌تواند باعث تهوع (در نتیجه ضربه فیزیکی به مغز یا گوش داخلی) شود. به طور کلی، آسیب به سیستم دهلیزی که مسئول تعادل و جهت‌گیری فضایی است، می‌تواند منجر به علائمی مانند سرگیجه و حالت تهوع شود. رابطه بین ضربه به سر و حالت تهوع پیچیده است و بسته به‌شدت و محل آسیب می‌تواند متفاوت باشد. در برخی موارد، حالت تهوع ممکن است خفیف باشد و به سرعت از بین برود، در حالی که در موارد دیگر ممکن است شدید و مداوم باشد. در برخی موارد، درمان حالت تهوع در این شرایط ممکن است نیاز به بررسی‌های ویژه داشته باشد (مانند جراحی برای ترمیم شکستگی جمجمه یا دارو برای کاهش تورم مغز).


علاوه بر درمان پزشکی، تکنیک‌های خودمراقبتی مانند استراحت زیاد، هیدراته ماندن و اجتناب از غذاهای محرک یا فعالیت‌هایی که ممکن است علائم تهوع را تشدید کنند، برای بهبود سرگیجه و حالت تهوع مفید خواهند بود. در برخی موارد، فیزیوتراپی یا توان‌بخشی دهلیزی ضروری است.
پیشگیری از ضربه به سر نیز یک نکته مهم برای به حداقل رساندن خطر تهوع است. این امر شامل انجام اقداماتی برای کاهش خطر سقوط، پوشیدن لباس محافظ در حین ورزش یا سایر فعالیت‌های بدنی و اجتناب از فعالیت‌هایی است که خطر آسیب سر را افزایش می‌دهند.


مشکلات گوارشی

مشکلات گوارشی می‌تواند در نتیجه شرایطی مانند بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD)، سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) و بیماری التهابی روده (IBD) باعث تهوع شود. این شرایط می‌تواند باعث طیف وسیعی از علائم گوارشی از جمله تهوع، نفخ، درد شکم و اسهال یا یبوست گردد. رابطه بین مشکلات گوارشی و حالت تهوع پیچیده است و بسته به شرایط زمینه‌ای می‌تواند متفاوت باشد. به طور کلی، مشکلات گوارشی مربوط به التهاب یا تحریک دستگاه گوارش می‌تواند منجر به حالت تهوع شود.
برای مدیریت حالت تهوع مربوط به مشکلات گوارشی، شناسایی و رسیدگی به حالت کلی زندگی بیمار مهم است. این موضوع شامل تغییرات مربوط به سبک زندگی مانند تنظیم رژیم غذایی، تکنیک‌های مدیریت استرس و ورزش و همچنین درمان‌های پزشکی مختلفی مانند جراحی است.


در نهایت، بهترین رویکرد برای مدیریت حالت تهوع مرتبط با مشکلات گوارشی، رویکردی مشترک است که به معنای همکاری نزدیک با پزشکان جهت شناسایی علت حالت تهوع و ایجاد یک برنامه درمانی فردی است. با مراقبت مناسب جهت درمان حالت تهوع، بسیاری از افراد مبتلا به مشکلات گوارشی می‌توانند به طور مؤثر حالت تهوع خود را مدیریت کنند و سلامت و تندرستی مطلوبشان را حفظ نمایند.

مقاله پیشنهادی: علت پروید نشدن


مشکلات کبدی یا کلیوی

مشکلات کبدی یا کلیوی می‌تواند باعث تهوع (در نتیجه تجمع سموم در بدن یا اختلال در فرایند سم‌زدایی) شود. کبد مسئول تجزیه و دفع سموم از بدن است، در حالی که کلیه‌ها مواد زائد را از خون فیلتر کرده و از طریق ادرار دفع می‌کنند. هنگامی که این اندام‌ها به درستی کار نمی‌کنند، سموم می‌توانند در بدن انباشته شوند. این امر نیز نتیجه‌ای به جز تهوع، استفراغ و ضعف عمومی ندارد.


رابطه بین مشکلات کبدی یا کلیوی و حالت تهوع یک رابطه پیچیده است، زیرا شدت علائم بسته به شرایط زمینه‌ای می‌تواند بسیار متفاوت باشد. به طور کلی، بیماری شدید کبدی یا کلیوی علائم تهوع قابل توجهی ایجاد می‌کند، در حالی که اشکال خفیف‌تر این شرایط ممکن است اصلاً باعث تهوع نشوند.
برای مدیریت حالت تهوع مربوط به مشکلات کبدی یا کلیوی، مهم است که در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید. در برخی موارد، به دلیل تشدید علت حالت تهوع، فرد ممکن است نیاز به درمان فوری داشته باشد (مانند پیوند کبد یا دیالیز کلیه).


علاوه بر درمان پزشکی، تکنیک‌های خودمراقبتی مانند استراحت زیاد، هیدراته ماندن و خوردن یک رژیم غذایی سالم می‌توانند در مدیریت علائم تهوع مفید باشند. همچنین مهم است برای درمان حالت تهوع از الکل و سایر موادی که آسیب کبدی یا کلیوی را تشدید می‌کنند، اجتناب کنید.


تومورها

تومورها می‌توانند در نتیجه واکنش بدن به حضور سلول‌های غیرطبیعی باعث تهوع شوند. هنگامی که تومورها ایجاد می‌شوند، باعث التهاب و اختلال در فرایندهای طبیعی بدن خواهد شد. این امر نیز منجر به طیف وسیعی از علائم از جمله تهوع، استفراغ، خستگی و ضعف می‌شود. شدت تهوع مرتبط با تومورها بسته به محل و اندازه تومور و همچنین میزان گسترش آن در بدن متفاوت است.


برای مدیریت حالت تهوع مربوط به تومورها، مهم است که در اسرع وقت به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشید. این مراقبت‌های پزشکی برای درمان حالت تهوع معمولاً شامل طیف وسیعی از درمان‌ها بسته به نوع و محل تومور باشد، از جمله شیمی‌درمانی، پرتودرمانی، جراحی و ایمونوتراپی است.


استرس

استرس و حالت تهوع ارتباط نزدیکی با هم دارند و استرس اغلب محرک علائم تهوع است. وقتی فردی تحت استرس است، بدن او هورمونی به نام کورتیزول ترشح می‌کند که سیستم عصبی سمپاتیک را فعال می‌کند. این سیستم مسئول پاسخ‌دهی بدن به استرس است و می‌تواند باعث ایجاد طیفی از علائم فیزیکی از جمله حالت تهوع شود.
مکانیسم تهوع ناشی از استرس به تأثیر سیستم عصبی سمپاتیک بر سیستم گوارش مربوط می‌شود. هنگامی که بدن تحت استرس است، سیستم عصبی سمپاتیک باعث ترشح اسید معده می‌شود و تخلیه معده را سرعت می‌بخشد. این تغییرات در سیستم گوارشی می‌تواند منجر به احساس تهوع و ناراحتی گردد.

 


علاوه بر اثرات مستقیم بر سیستم گوارشی، استرس همچنین می‌تواند به طیف وسیعی از سایر عوامل که ممکن است باعث تهوع شوند، کمک کند. به عنوان مثال، استرس می‌تواند باعث سردرد میگرنی و تنش در گردن و شانه‌ها شود که همگی می‌توانند موجب ایجاد حالت تهوع شوند. به طور مشابه، استرس می‌تواند شرایطی مانند سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) و ریفلاکس اسید را تشدید کند که به عنوان یک عامل تهوع شناخته شده‌اند.


برای مدیریت حالت تهوع ناشی از استرس، باید به سراغ راهکارهای اساسی رفت. این امر به معنای ایجاد تغییراتی در سبک زندگی مانند انجام ورزش منظم، تمرین تکنیک‌های آرام‌سازی مانند یوگا و مدیتیشن و وقت گذاشتن برای فعالیت‌های خودمراقبتی و مدیریت استرس باشد. تغییرات رژیم غذایی نیز ممکن است مفید باشند، مانند پرهیز از غذاهای محرک مانند کافئین و الکل و خوردن وعده‌های غذایی مناسب برای جلوگیری از فشار بیش از حد بر سیستم گوارش.

 

تاثیر سرگیجه و حالت تهوع


راه‌های درمان حالت تهوع در خانه

یکی از مهم‌ترین مواردی که کاربران عزیز در مورد درمان حالت تهوع از ما می‌پرسند،‌ روش‌های اصلی درمان سریع حالت تهوع در خانه است. در ادامه به برخی از روش‌های مربوط و همچنین مواد غذایی مناسب در این زمینه اشاره می‌کنیم تا درک بهتری از چنین مبحثی داشته باشید. برخی از این موارد عبارت‌اند از:


•    زنجبیل: نشان داده شده است که زنجبیل دارای خواص ضد تهوع است و می‌توان آن را به اشکال مختلف از جمله چای زنجبیل، دم‌نوش زنجبیل یا مکمل‌های زنجبیل مصرف کرد.
•    نعناع فلفلی: نعناع فلفلی اثر آرام‌بخشی بر دستگاه گوارش دارد و می‌تواند به کاهش حالت تهوع کمک کند. استفاده از چای نعناع یا روغن نعناع فلفلی روی شقیقه‌ها می‌تواند مؤثر باشد.
•    طب فشاری: نشان داده شده است که اعمال فشار به نقطه طب فشاری P6 که روی مچ دست قرار دارد علائم تهوع را کاهش می‌دهد.
•    تنفس عمیق: تنفس آهسته و عمیق می‌تواند به آرامش بدن و کاهش علائم تهوع کمک کند.
•    آبرسانی: نوشیدن آب یا مایعات شفاف مانند محلول‌های الکترولیت می‌تواند به پر کردن مثانه و به حداقل رساندن احساس تهوع کمک نماید.
•    اجتناب از غذاهای محرک یا بو: برخی غذاها یا بوها ممکن است باعث تهوع شوند، بنابراین اجتناب از این محرک‌ها می‌تواند مفید باشد.
•    خوردن وعده‌های غذایی کوچک و ملایم: همان‌طور که بارها گفته شد، خوردن وعده‌های غذایی کوچک غذاهای ملایمی مانند کراکر، نان تست یا برنج می‌تواند به تسکین معده و کاهش حالت تهوع کمک کند. جهت کسب مشاوره بیشتر در این زمینه می‌توانید با کارشناسان مدیست تماس بگیرید. 


انواع قرص‌های ضد تهوع برای درمان حالت تهوع

انواع مختلفی از داروهای ضد تهوع وجود دارد که می‌توان برای کاهش علائم تهوع از آن‌ها استفاده کرد. این قرص‌ها شامل دسته‌بندی‌های مختلفی می‌شوند. توجه داشته باشید که درمان حالت تهوع بدین وسیله نیازمند مشاوره غیر حضوری با پزشکان است. هیچ فردی نباید به صورت خودسرانه نسبت به مصرف این قرص‌ها اقدام کند. حتی بهتر است برای مصرف قرص‌های بدون نسخه نیز با پزشک خوپد مشورت داشته باشید. به هر صورت مهم‌ترین قرص‌های ضد تهوع عبارت‌اند از:


•    آنتی‌هیستامین‌ها: آنتی‌هیستامین‌ها مانند دیمن هیدرینات و مکلیزین معمولاً برای درمان تهوع و استفراغ مرتبط با بیماری حرکت یا سرگیجه استفاده می‌شوند.
•    آنتی کولینرژیک‌ها: داروهای آنتی کولینرژیک مانند اسکوپولامین گاهی اوقات برای درمان تهوع و استفراغ مرتبط با بیماری‌های حرکتی یا تهوع و استفراغ بعد از عمل استفاده می‌شود.
•    مسدودکننده‌های دوپامین: مسدودکننده‌های دوپامین مانند متوکلوپرامید برای درمان تهوع و استفراغ مرتبط با شیمی‌درمانی، جراحی یا سایر درمان‌های پزشکی به کار می‌روند.
•    مسدودکننده‌های سروتونین: مسدودکننده‌های سروتونین مانند اندانسترون و گرانیسترون برای درمان تهوع و استفراغ مرتبط با شیمی‌درمانی یا پرتودرمانی مفید هستند.
•    مهارکننده‌های پمپ پروتون (PPIs): PPIهایی مانند امپرازول و پانتوپرازول برای کاهش تولید اسید معده استفاده می‌شوند و می‌توانند برای کاهش عامل تهوع مناسب باشند.
توجه به این نکته ضروری است که همه داروهای ضد تهوع برای همه بی‌خطر نیستند و برخی ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند یا با سایر داروها تداخل داشته باشند. همکاری نزدیک با یک ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی برای شناسایی نوع مناسب دارو و سطح دوز متناسب با نیازهای هر فرد بسیار مهم است.


برای درمان حالت تهوع چی بخوریم؟

درمان حالت تهوع شامل استفاده از یک سری مواد غذایی طبیعی است. شما می‌توانید با استفاده از این مواد غذایی مناسب و داروهایی که به آن‌ها اشاره کردیم، در مدت زمان کوتاهی میزان تهوع خود را کاهش دهید. برخی از مهم‌ترین مواد غذایی که در این زمینه باید به آن‌ها اشاره کنیم شامل موارد زیر است:


•    زنجبیل: زنجبیل یک ماده طبیعی محسوب می‌شود که در درمان کردن حالت تهوع مؤثر است. شما می‌توانید ریشه زنجبیل را بخورید، چای زنجبیل بنوشید یا کپسول زنجبیل مصرف کنید.
•    نعناع فلفلی: نعناع یکی دیگر از داروهای طبیعی است که می‌تواند به رفع حالت تهوع کمک کند. می‌توانید چای نعناع بنوشید، آدامس نعناع بجوید یا کپسول نعناع مصرف کنید.
•    بابونه: بابونه یک گیاه آرام‌بخش است که برای کاهش اضطراب و حالت تهوع بسیار مناسب است. می‌توانید با چای بابونه به درمان تهوع خود بپردازید.
•    سس سیب: سس سیب سسی نرم و لطیف است که به راحتی هضم می‌شود. این ماده منبع خوبی از فیبر است که می‌تواند به تنظیم سیستم گوارش شما کمک کند.


سایر موارد

علاوه بر موارد گفته شده،‌ یک سری مواد غذایی دیگر نیز برای درمان کردن حالت تهوع بسیار مناسب هستند. شناخت این مواد نیز برای کلیه افراد یک لازمه اساسی محسوب می‌شود. برخی از این مواد غذایی مناسب عبارت‌اند از:


•    نان تست: نان تست یک غذای ملایم است که خیلی راحت هضم خواهد شد. نان تست منبع خوبی از کربوهیدرات‌ها است و می‌تواند به شما انرژی بدهد.
•    موز: موز میوه‌ای خوشمزه و مقوی است. موزها منبع خوبی از پتاسیم هستند که می‌تواند به جلوگیری از گرفتگی عضلات کمک کند.
•    بلغور جو دوسر: بلغور جو دوسر یک گزینه عالی برای درمان حالت تهوع محسوب می‌شود. این ماده نیز منبع خوبی از فیبر است و می‌تواند به تنظیم سیستم گوارش شما کمک کند.
•    ماست: ماست منبع خوبی از پروبیوتیک‌ها است. این مواد باکتری‌های زنده‌ای هستند که می‌توانند موجب بهبود سلامت روده شوند. پروبیوتیک‌ها برای کاهش حالت تهوع و استفراغ عالی هستند.
•    ایس تی: چای یخی (ice tea) راه خوبی برای هیدراته ماندن در هنگام حالت تهوع است. این ماده منبع خوبی از کافئین است و می‌تواند به آرامش معده شما کمک کند.
•    بستنی: بستنی‌ها نیز ماده خوبی برای هیدراته ماندن در هنگام حالت تهوع هستند. این مواد منبع خوبی از قند هستند که می‌تواند برای افزایش سطح قند خون شما مفید باشد و به شما انرژی بدهد.


غذاهایی که باید جهت درمان حالت تهوع از آنها اجتناب کنید

تعدادی غذا وجود دارد که می‌توانند حالت تهوع را بدتر کند. برخی از مهم‌ترین غذاهایی که هنگام تهوع باید از آنها اجتناب کنید عبارت‌اند از:
•    غذاهای چرب: غذاهای چرب می‌توانند معده را تحریک کرده و حالت تهوع را بدتر کنند.
•    غذاهای تند: غذاهای تند نیز موجب تحریک معده می‌شوند.
•    غذاهای اسیدی: غذاهای اسیدی مانند مرکبات و گوجه‌فرنگی نیز گزینه‌ای نامناسب هستند.
•    شکلات: شکلات می‌تواند در برخی افراد باعث ایجاد حالت تهوع شود.
•    کافئین: کافئین می‌تواند معده را تحریک کرده و حالت تهوع را شدید‌تر کند.
•    الکل: الکل در هر شرایطی موجب تحریک معده می‌شود.

 

تغییرات فیزیکی برای درمان حالت تهوع

توصیه می‌کنیم که از خم شدن به جلو و خمیدگی شکم پرهیز کنید. در نظر داشته باشید که برخی از فعالیت‌های روزمره و وضعیت‌های بدنی مانند این نیز می‌تواند حالت تهوع شما را افزایش دهد. اجتناب از خم شدن به سمت جلو می‌تواند فشار روی معده را کاهش داده و درمان حالت تهوع را تسریع کند. در ضمن این کار، نکات زیر را هم در نظر بگیرید. 
•    صاف نشستن: صاف نگه داشتن بدن می‌تواند هضم غذا را آسان کند و روی رفع حالت تهوع تاثیر بگذارد. 
•    محدود کردن دامنه حرکتی: اگر حرکت بیش از حد حالت تهوع شما را بدتر کند، این کار را نکنید (به خصوص اگر حرکات ناگهانی یا شدید هستند).
•    تخلیه معده: اگر درد شدیدی را احساس می‌کنید از استفراغ کردن اجتناب نکنید. این کار می‌تواند در برخی موارد (مانند زمانی که حالت تهوع ناشی از مسمومیت غذایی یا الکل است) به کاهش علائم تهوع کمک کند. 


رایحه درمانی برای کنترل حالت تهوع

رایحه درمانی، یک روش محبوب در درمان تهوع است که بسیاری از افراد به آن علاقه نشان می‌دهند. انواع مختلف روغن‌ها نظیر لیمو، اسطوخودوس، بابونه و میخک به عنوان مواد مورد نیاز برای رایحه درمانی توصیه می‌شوند. تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد که رایحه درمانی نعناع فلفلی می‌تواند در کاهش حالت تهوع بیشتر مفید باشد.


یک بررسی معتبر در سال 2012 نشان داده که استفاده از رایحه درمانی مبتنی بر ایزوپروپیل الکل هم در کاهش حالت تهوع بسیار موثر است، اما هیچ مدرکی برای اثربخشی روغن نعناع یافت نشد. نتایج این بررسی نشان می‌دهد که رایحه درمانی می‌تواند بهبودی معناداری در کاهش حالت تهوع ایجاد کند، اما تاثیر کمتری نسبت به داروهای ضد استفراغ دارد. بنابراین، استفاده از رایحه درمانی می‌تواند به عنوان یک روش تکمیلی و مکمل در درمان تهوع مفید باشد. اما در مواقع شدیدتر و پیشرفته‌تر حالت تهوع، استفاده از داروهای ضد استفراغ توصیه می‌شود.
در نهایت، درمان حالت تهوع بستگی به علت و شدت آن دارد. مشاوره با پزشک یا متخصص می‌تواند گزینه بهتری برای انتخاب روش‌های درمانی مناسب و پیشگیری از حالت تهوع باشد.

 

علت حالت تهوع چه می تواند باشد

 

درمان حالت تهوع سالمندان 

حالت تهوع صبحگاهی در زنان مسن یک مسئله تقریبا رایج است و بیدار شدن هر روز صبح به این وضعیت، می‌تواند بسیار ناراحت کننده باشد. اغلب، تهوع صبحگاهی در افراد مسن به دلیل قند خون پایین ایجاد می‌شود. قند خون پایین نتیجه طولانی بودن زمان بین شام و صبحانه است. به همین دلیل است که متخصصان می‌گویند صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی در روز (به خصوص برای سالمندان و کودکان) است و خوردن صبحانه می‌تواند به درمان حالت تهوع صبحگاهی کمک کند.
اگر چنین وضعیتی را تجربه می‌کنید و می‌خواهید از مصرف دارو خودداری کنید، چند روش ساده وجود دارد که می‌توانید برای کاهش حالت تهوع خود از آنها استفاده نمایید. 
1.    چای زنجبیل یا نعناع: تحقیقات معتبری نشان داده‌اند که این دو ماده مغذی برای معده شما مفید هستند و می‌توانند به رفع حالت تهوع کمک کنند. حتی فقط بوی نعناع گاهی اوقات می‌تواند تسکین دهنده باشد.
2.    خوردن غذاهای حاوی زنجبیل، مانند کلوچه یا زنجبیل قندی.
3.    مصرف یک نوشیدنی سرد
4.    خوردن چند میان وعده کوچک
5.    انجام ورزش‌های ساده 
یادتان باشد که تهوع و ضعف در افراد مسن اغلب در کنار هم تجربه می‌شوند. به همین دلیل مهم است که این اشخاص دائما تحت مراقبت باشند و پزشک معالج آنها برای شناسایی علت و ارائه راه حل مناسب به شما کمک کند. همچنین تهوع می‌تواند نشان‌دهنده یک بیماری زمینه‌ای جدی‌تر باشد، بنابراین آن را نادیده نگیرید، زیرا سالمندان را در وضعیت خطرناکی قرار خواهید داد. 


درمان تهوع در کودکان 

کودکان در سنین 5 تا 6 سال به بالا و نوجوانان به شما خواهند گفت که احساس بیماری می‌کنند یا حالت تهوع دارند. اما کودکانی با سن کمتر احتمالا نمی‌توانند به شما بگویند که احساس تهوع دارند، اما ممکن است رنگ پریده و ناخوش به نظر برسند. احتمالا آنها تمایلی هم به خوردن غذا ندارند. گاهی اوقات حالت تهوع به بدن خروج غذا از معده، تنها احساس می‌شوند و گاهی اوقات کودک غذایی که میل کرده را بالا می‌آورد. 
توجه به رفتار و علایم حالت تهوع کودکان زیر 5 سال بسیار مهم است. اگر با بررسی این نشانه و درک علت تهوع متوجه شدید وضعیت حاد نیست، می‌توانید از روش های زیر استفاده نمایید. 
1.    آرامش و نحوه تنفس: برای درمان حالت تهوع کودکان را در مکانی آرام قرار داده و به آنها کمک کنید که نفس عمیق بکشند.
2.    استفاده از هوای تازه: با باز کردن پنجره‌ها و یا بیرون بردن کودک برای مدت کوتاهی (حدود 20 دقیقه) به او کمک کنید تا تنفس بهتری داشته باشد. 
3.    آب میوه یا آب خوردن به مقدار کم: آب میوه یا آب معمولی کمک می‌کند تا کودکان هیدراته شوند و حالت تهوعشان کمتر شود. اگر می‌توانند به آنها کمک کنید تا غذاهای ملایم مانند کراکر خشک، نان، برنج، سیب‌زمینی یا ژله بخورد.
4.    فراهم کردن اطمینان کافی از وضعیت: با ارائه آرامش و اطمینان به کودک کمک کنید تا احساس بهتری داشته باشد. هدف این است که حواس کودک را از این حس و حال منفی دور کنید. 
5.    استفاده از حرکات آرام‌بخش: حرکات آرام‌بخش مانند نواختن کمر یا آغوش دادن می‌تواند کودک را آرام کند.
در نهایت، اگر حالت تهوع کودک شدید یا مداوم است حتما مراجعه به پزشک را در اولویت قرار دهید. فراموش نکنید که سردرد یا سفت شدن گردن، مشکل در تنفس یا تورم در اطراف صورت یا دهان، تاری دید گیجی و خواب آلودگی علائم مهمی هستند که معمولا با حالت تهوع تجربه می‌شوند. 
 

سخن آخر مدیست

درمان حالت تهوع یکی از مهم‌ترین مواردی به شمار می‌آید که کاربران بسیار زیادی در مورد آن کنجکاو هستند. به طور کلی باید گفت که مهم‌ترین امر در این زمینه شناخت علت‌های وقوع تهوع پیش از انتخاب راهکار درمانی مناسب محسوب می‌شود. امروزه درمان‌ها و تکنیک‌های مناسبی برای بیماران قابل دسترسی هستند که می‌توانند در مدت کوتاهی موجب رفع حالت تهوع شما شوند. به منظور شناخت بیشتر این موارد و یافتن اطلاعات بیشتری می‌توانید با کارشناسان مدیست تماس بگیرید تا شما عزیزان را به طور کامل یاری کنند. 

 

منابع: griswoldhomecare.com / raisingchildren.net.au