درمان قطعی خروپف در خواب با محصولات ضد خروپف هوپنوس

  • 14 فروردین 1403
  • صفر نظر
  • داخلی

خروپف یک اختلال رایج در خواب است. خروپف هر چند وقت یکبار، معمولاً یک مشکل جدی نیست. اما اگر درازمدت خروپف می‌کنید، نه تنها الگوی خواب افراد نزدیکتان را مختل می‌کنید، بلکه به کیفیت خواب خود نیز آسیب می‌رسانید. تخمین زده شده که تقریباً نیمی از بزرگسالان گاهی اوقات خروپف می‌کنند و 25% از بزرگسالان به طور منظم خروپف می‌کنند. در این مطلب به علت خروپف، روش های درمان خروپف و معرفی محصولات خروپف که به آسانی خروپف شما را درمان می کنند، می پردازیم.

محصولات ضد خروپف هوپنوس

خروپف در خواب نشانه چیست؟

صدای خروپف زمانی ایجاد می‌شود که بافت‌های نرم اطراف نازوفارنکس به دلیل عبور جریان هوا ارتعاش می‌کنند. نازوفارنکس قسمت بالایی حلق است که به حفره بینی متصل می‌شود. ساختارهایی مانند اپی‌گلوت، کام نرم، زبان کوچک، ته زبان، دیواره‌های حلق و لوزه‌ها در حین نفس کشیدن به ارتعاش درمی‌آیند و تولید صدا می‌کنند.

مهمترین دلایل خروپف در خواب

  • انسداد راه هوایی که می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی مانند گرفتگی بینی به دلیل آلرژی یا سرماخوردگی، پولیپ یا انحراف تیغه بینی یا بزرگ شدن لوزه‌ها و آدنوئیدها باشد.

  • داشتن تون عضلانی ضعیف، عضلات ضعیف در گلو و زبان که شل شدن بیش از حد آنها در هنگام خواب باعث باریک شدن و انسداد راه هوایی گلو می‌‌شوند. ضعف عضلانی می‌تواند به دلیل افزایش سن، نوشیدن الکل، مصرف داروهای خواب آور یا برخی شرایط پزشکی باشد.

  • چاقی یک عامل مهم دیگر در ایجاد خروپف است. افراد چاق معمولاً بافت‌های اضافی در پشت گلوی خود دارند که ممکن است راه‌های هوایی آنها را باریک کند. به این ترتیب، جریان هوا مسدود شده و ارتعاش افزایش می‌یابد.

  • دلایل ژنتیکی، یکی از این دلایل می‌تواند به آناتومی دهان و گلو به خصوص پایین‌تر بودن کام نرم یا داشتن لوزه‌های بزرگ مرتبط باشد.

  • تغییرات هورمونی به خصوص در دوران بارداری و یائسگی در زنان از عوامل مهم دیگر برای ایجاد خروپف است.

  • پوزیشن اشتباه خواب و خوابیدن به کمر خروپف را تشدید می‌کند. زیرا عضلات شل شده تحت تأثیر جاذبه زمین، به سمت پایین افتاده و راه هوایی را باریکتر می‌کنند.

آیا خروپف خطرناک است ؟

بله!خطرناک است! خروپف می تواند نشانه ای از یک مشکل بزرگتر به نام آپنه خواب باشد. آپنه خواب یکی از موارد خطرناکی است که منجر به خروپف می گردد. دومین اختلال رایج خواب، آپنه خواب است. در آپنه خواب، راه هوایی فوقانی در طول خواب مسدود می‌شود. این انسداد، جریان هوا را کاهش می‌دهد یا متوقف می‌کند، که باعث بیدار شدن افراد در طول شب می‌شود.

اگر چه خروپف اغلب بی ضرر است، تجربه مکرر آن می تواند یک علامت هشدار دهنده از وضعیت بسیار خطرناک باشد. با این حال، حتی اگر آپنه انسدادی خواب علت اصلی خروپف نباشد، می تواند ناشی از سایر مشکلات سلامتی باشد.

روش های درمان خروپف 

درمان خروپف با دستگاه سی پپ (CPAP)

همانگونه که گفته شد، انسداد راههای هوایی بینی و گلو از مهمترین دلایل ایجاد خروپف است. امروزه با پیشرفته علم مهندسی پزشکی، تجهیزاتی طراحی شده‌اند که مانع از بسته شدن راه هوایی می‌شوند. مهمترین این تجهیزات، دستگاه‌ فشار مثبت مداوم راه هوایی یا سی پپ (CPAP) است. دستگاه سی‌پپ، فشار هوای ثابتی را از طریق ماسک روی بینی وارد می‌کند که از روی هم افتادن بافتهای اطراف گلو و بسته شدن راه هوایی جلوگیری می‌کند. با اینکه دستگاه‌های سی‌پپ استاندارد طلایی در درمان آپنه خواب هستند، از آنجایی که گران و حجیم هستند، به ندرت توسط افرادی که صرفاً مشکل خروپف دارند استفاده می‌شوند. بسیاری از افرادی که از دستگاههای سی پپ استفاده می‌کنند از عدم داشتن خواب راحت شکایت می‌کنند. این موضوع به این علت است که این دستگاهها هوا را با فشار وارد بینی می‌کنند. علاوه بر این خشکی و سوزش گلو هم در دستگاههای که رطوبت ایجاد نمی‌کنند، عارضه شایع است.

درمان خروپف با عمل جراحی (جراحی لوزه و گلو )

انجام عمل جراحی به دلیل ریسکهای بالایی که دارد معمولاً به عنوان آخرین راه حل توصیه می‌شود. به خصوص اینکه برخی عملهای جراحی با وجود اینکه نتایج خوبی در ابتدای کار دارند، احتمال برگشت عارضه در آینده وجود دارد.

درمان خروپف با دستگاه های ضدخروپف هوپنوس

یکی دیگر از جدیدترین و مؤثرترین تجهیزات در درمان خروپف و آپنه خواب، پلاک دهانی ضدخروپف یا اورال اپلاینس (Oral Appliance) است. این وسیله با نام مندیبولار ادونس دیوایس (mandibular advance device) نیز شناخته می‌شود. کارکرد پلاک دهانی به این صورت است که فک پایین را کمی به سمت جلو می‌آورد و از عقب رفتن آن جلوگیری می‌کند. بنابراین راه گلو بازتر شده و تنفس راحتتر و با صدای کمتری انجام می‌شود. اورال اپلاینسها انواع مختلفی دارند و قبل از استفاده باید قالبگیری شوند. برخی از انواع اورال اپلاینس‌ها توسط دندانپزشکان قالبگیری می‌شوند که معمولاً هزینه‌های بالایی دارند. اورال اپلاینس یا پلاک دهانی هوپنوس یک مدل پیش ساخته است که خودتان در منزل می‌توانید به راحتی در آب جوش قالبگیری کنید و از نظر هزینه تقریباً یک بیستم قیمت اورال اپلاینس دندان پزشکی است و بسیار مقرون به صرفه‌تر است.

زبانگیر ضد خروپف یا (Tongue Retainer)

یکی دیگر از متداولترین تجهیزات ضدخروپف، زبانگیر یا (Tongue Retainer) است. در بعضی از افراد، زبان هنگام خواب به عقب می‌افتد و انسداد ایجاد می‌کند. دلیل این موضوع ممکن است داشتن زبان بزرگ یا عضلات ضعیف نگهدارنده زبان باشد. زبانگیر وسیله‌ای است که زبان را در بیرون دهان نگه داشته و از افتادن آن بر روی مجرای تنفسی جلوگیری می‌کند. همزمان با جلو آوردن زبان، عضلات درگیر با انتهای زبان نیز کمی به سمت جلو هل داده می‌شوند و راه گلو بازتر می‌شود.

نوزونت خروپف (Nose Vents)

نوزونت (Nose Vents) هم وسیله کاربردی دیگری است که شامل دو تیوب توخالی است که با یک پل بهم متصل شده‌اند. تیوبها در داخل بینی قرار می‌گیرند و با بازتر کردن سوراخهای بینی (نوستریل‌ها)، باعث می‌شوند هوای بیشتری وارد شود و در نتیجه خروپف و آپنه خواب کاهش می‌یابد. نوزونت به خصوص برای افرادی که به دلایلی از جمله پولیپ، انحراف تیغه بینی یا افتادگی پره‌های بینی در خواب به سختی نفس می‌کشند، بسیار مؤثر است.

چسب بینی ضد خروپف (Nasal Strip)

چسب بینی (Nasal Strip) وسیله موثر دیگری در درمان خروپف است و عملکرد آن دقیقاً مشابه نوزونت است، یعنی با بازکردن سوراخهای بینی، مسیر عبور هوا را بازتر می‌کند. چسب ضدخروپف دارای یک فنر است. با چسباندن آن بر روی پل بینی، فنر خم می‌شود. فنر برای اینکه به فرم صاف اولیه خود برگردد، پره‌های بینی را به همراه خود باز می‌کند. استفاده از نازال استریپ در بین ورزشکاران برای تنفس بهتر در حین ورزشهای هوازی نیز بسیار متداول است.

چانه بند ضد خروپف (Chin strap)

چانه بند یا فک بند (Chin strap)، وسیله بسیار ساده ایست که با بسته نگه داشتن دهان و جلوگیری از لرزش فک، خروپف را کاهش می‌دهد. چانه بند برای افرادی مناسب است که دهانشان موقع خواب باز می‌ماند. بازماندن دهان در خواب، علاوه بر خروپف باعث مشکلات دیگری از قبیل ریزش آب دهان و خشکی، خارش و سوزش گلو می‌شود.

کمربند ضدخروپف (Anti-snore belt)

در نهایت کمربند ضدخروپف(Anti-snore belt) با عملکرد پوزیشن‌تراپی می‌تواند از تشدید خروپف و آپنه خواب جلوگیری کند. بسیاری از افراد عادت دارند به پشت یا اصطلاحاً طاقباز بخوابند. طاقباز خوابیدن تقریباً بدترین پوزیشن خواب است. در این حالت، نیروی گرانش بر بافت نرم گلو تأثیر گذاشته و با پایین کشیدن آن، راه هوایی را تنگ یا مسدود می‌کند. کمربند ضدخروپف دارای دو توپ تنیس است که هنگام خوابیدن به کمر، به آن فشار آورده و مانع خوابیدن به پشت می‌شود، بنابراین به اجبار به پهلو می‌خوابید و به مرور عادت خوابیدنتان اصلاح می‌شود.

جمع بندی

جراحی برای درمان خروپف به علت عوارضی که دارد معمولاً آخرین گزینه است. امروزه در علم پزشکی به کسانی که از خروپف و آپنه خواب رنج می‌برند توصیه می‌شود، راههای ساده و بی‌خطر را تجربه کنند. این افراد می‌توانند با محصولات ساده که بسیار راحت و کاربردی هستند به راحتی خروپف خود را برطرف نمایند. محصولات ضدخروپف و آپنه خواب هوپنوس، جدا از اینکه از نظر اقتصادی کاملاً مقرون به صرفه هستند، بسیار کوچک، سبک و کاربردی هستند که همیشه حتی در سفرها کنار شما هستند و به شما کمک می‌کنند تا بدون نیاز به ابزار و دستگاه‌های پیچیده و یا عمل جراحی، خوابی با کیفیت و آرام داشته باشید.

جهت مشاوره رایگان و تهیه ی مستقیم محصولات ضد خروپف، وارد سایت هوپنوس شوید: https://hoopnoos.com/