علائم ناراحتی قلبی چیست؟ | هنگام مواجهه با علائم مشکلات قلبی چکار کنیم؟
- 20 خرداد 1401
- صفر نظر
- قلب و عروق
مشکلات و بیماریهای قلبی یکی از مهمترین دلایل مرگ و میر در جهان هستند که هر فردی، با هر سنی که دارد، ممکن است در طول زندگی خود با این مشکلات روبرو شود. هرچه تشخیص بیماریهای قبلی سریعتر انجام شود، به بهبود روند درمان نیز کمک خواهد کرد. به همین دلیل در این نوشتار میخواهیم شما را با علائم ناراحتی قلبی آشنا کنیم تا در صورت مشاهدهی هر یک از این علائم به سرعت با یک پزشک متخصص مشورت نمایید. به شما توصیه میکنیم که در صورت مشاهده علائم مشکلات قلبی از اقدام خودسرانه خودداری کرده و حتما به متخصص قلب مراجعه فرمایید.
علائم ناراحتی قلبی چیست؟
نشانههای ناراحتی قلبی در هر فردی میتواند متفاوت باشد و یا حتی ممکن است دو یا چندین علامت را به صورت همزمان مشاهده کنید. تمامی مشکلات قلبی با درد در ناحیهی قفسه سینه همراه نیستند و همین امر سبب میشود تا تشخیص بیماریهای قلبی کمی دشوار شود. علائم مهم بیماری قلبی را در ادامه معرفی خواهیم کرد.
درد در ناحیهی قفسه سینه
شفافترین علامت برای مشکل قلبی، درد قفسه سینه است. این درد میتواند حالتهای مختلفی را داشته باشد. به عنوان مثال ممکن است احساس سنگینی در قفسه سینه خود داشته باشید و یا دردی شبیه به سوختن در این ناحیه حس کنید. به طور معمول در زمانهایی که قلب با سرعت بیشتری میتپد، درد این قسمت نیز بیشتر شود اما در برخی از بیماران این درد حتی در هنگام خواب و یا استراحت نیز مشاهده شده است.
این درد در اغلب موارد به علت گرفتگی عروق و جمله قلبی رخ میدهد و بیش از چند دقیقه به طول میانجامد. این نوع درد بیشتر در جوانان و مردان دیده میشود؛ زیرا بر اساس تحقیقات انجام شده زنان، افراد میانسال و مسن و افرادی که دچار دیابت هستند، معمولا این نشانه را در هنگام ناراحتی قلبی تجربه نکرده اند.
درد در نیمهی چپ بدن به خصوص در ناحیهی کتف و بازو
یکی از نشانههای ناراحتی قلبی، دردی است که از قفسه سینه شروع شده و نیمهی چپ بدن را نیز درگیر میکند. این درد ممکن است حتی تا بازو و کتف نیز گسترش پیدا کند. این نوع درد به صورت ناگهانی و به همراه تعریق بدن اتفاق میفتد که خود نشانگر رخ دادن حمله قلبی است.
تورم پاها و شکم
زمانی که عملکرد قلب با اختلالی روبرو میشود، به دنبال آن پمپاژ خون به سراسر بدن نیز به درستی صورت نمیپذیرد. در این حالت ممکن است که شاهد تورم پا، به ویژه در ناحیهی مچ پا باشید؛ زیرا خون به درستی به این مناطق پمپاژ نمیشود.
از سوی دیگر تورم شکم نیز میتواند به عنوان یکی از علائم ناراحتی قلبی شناخته شود؛ چراکه از یک سو جریان غیر طبیعی خون در وریدها اتفاق میفتد و از سوی دیگر فرآیند تسویه آب و سدیم توسط کلیه به خوبی انجام نخواهد شد و شاهد تورم در ناحیهی شکم خواهید بود.
ریتم نامنظم تپش قلب
بدیهی است که در یک روز، ضربان قلب به صورت کاملا منظم نیست و تحت شرایطی مانند شرایط عصبی و یا فعالیت بیش از حد، ضربان قلب نیز دچار نوساناتی خواهد شد اما اگر این ریتم بدون دلیل خاصی و برای مدت زمانی طولانی، از حالت منظم و عادی خود خارج شود، میتواند نشانه مشکلات قلبی باشد. تپش نامنظم قلب اگر به علت مشکلات قلبی باشد، معمولا به صورت مقطعی و در چندین بار متفاوت در طی یک ۲۴ ساعت نمایان میشود.
خستگی مفرط و افت انرژی
اگر با انجام فعالیتهای روتین و روزانهی خود که نیاز به صرف انرژی خیلی زیادی ندارند، به سرعت خسته و بیانرژی میشوید، باید حتما با یک پزشک متخصص مشورت نمایید. خستگی بیش از حد ممکن است به دلایل مختلفی باشد اما به عنوان یکی از علائم مشکلات قلبی نیز شناخته میشود. خستگی غیرعادی معمولا در ساعات ابتدایی روز و حتی در هنگام فعالیتهای سبک مانند پیاده روی خود را نشان میدهد.
ضعف ناگهانی و سرگیجه
ضعف بدنی و احساس گیجی ممکن است در اثر کاهش قند خون و یا برخاستن ناگهانی از حالت نشسته نیز باشد اما اگر این ضعف را به همراه سایر علائم ناراحتی قلب مشاهده کردید، باید آن را جدی بگیرید. این اتفاق اگر به دلیل بیماریهای قلبی باشد، به این علت است که قلب نمیتواند فرآیند خونرسانی به اندامها را به درستی انجام دهد و در نتیجه فشار خون کاهش مییابد.
درد گلو
احساس درد در ناحیهی گلو و یا فک یکی از نشانههایی است که ممکن است در کمتر افرادی خود را به علت ناراحتی قلبی نشان دهد. در بیشتر مواقع گلو درد به علت سرماخوردگی و یا عفونت گلو است اما اگر این درد شبیه به گلو دردهای معمولی نیست و از ناحیهی قفسه سینه تا گلو امتداد پیدا کرده است، به احتمال قوی میتواند نشانهای بر نارساییهای قلبی باشد.
تعریق بیش از اندازه و سرد
عرق سرد معمولا به عنوان نشانهای برای بیماریها و اختلالاتی در بدن شناخته میشود و تنها دلیل آن بیماری قلبی نیست. در هر صورت باید این نشانه را جدی بگیرید و به دنبال منشا آن بگردید اما اگر تعریق سرد مکرر دارید و در کنار آن سایر علائم را نیز مشاهده میکنید، باید در اسرع وقت به یک پزشک متخصص مراجعه نمایید.
سرفههای مداوم و بیوقفه
سرفه نیز یکی از علائمی است که ممکن است اغلب افراد آن را به عنوان نشانهای برای بیماریهای قلبی نمیشناسند. البته که این تفکر به این علت است که بیماریهای شایع دیگری نیز این علامت را به همراه دارند. سرفههایی با خلط صورتی یا سفید که به برای طولانی مدت ادامه پیدا میکنند، میتوانند یکی از نشانههای نارسایی قلبی محسوب شوند. اگر این سرفهها ناشی از اختلال در عملکرد قلب باشد، علت آن نشت خون به داخل کیسهی ریه است.
حالت تهوع و احساس درد در معده
این نشانه میتواند علتهای مختلفی مانند مشکلات گوارشی داشته باشد اما به عنوان یکی از نشانههایی است که میتوانید بیماری قلبی را تشخیص دهید. در صورتی که یک یا چند نشانهای که در این نوشتار به آنها پرداختهایم را دارید و در کنار آن درگیر حالت تهوع و معده درد هستید، باید در اولین زمان ممکن وضعیت خود را با پزشک در میان بگذارید. این نشانه بیشتر در جامعهی زنان دیده شده است.
تنگی نفس
تنگی نفس به صورت مستقیم دلیلی بر ابتلای فرد به بیماری قلبی نیست اما یکی از علائم غیر مستقیم شمرده میشود. در صورتی که قلب نتواند به درستی کار خود، یعنی پمپاژ خون را انجام دهد، سیستم تنفسی نیز تحت فشار قرار خواهند گرفت. در برخی از اوقات شدت این فشار به حدی زیاد است که در فضای بین ریه و قفسه سینه، اب میان بافتی جمع شده و مشکلات جدی دیگری برای فرد به وجود خواهد آمد.
کبودی و تغییر رنگ پوست و ناخن
یکی از دلایلی که میتواند به عنوان نشانهای از مشکلات مرتبط با قلب باشد، تغییر رنگ پوست و زیر ناخن است. این مشکل بیشتر در قسمت انگشتان و به دلیلعدم خونرسانی صحیح اتفاق میفتد. در صورتی کارایی قلب با اختلال روبرو شود، اکسیژن کافی به اعضای مختلف بدن نخواهد رسید. البته باید این نکته را نیز در نظر داشته باشید که اختلال در فرآیند اکسیژنرسانی ممکن است به علت نارسایی قلب نباشد و گلبولهای قرمز و هموگلوبین عامل این مشکل باشند.
اگر ناخنهای شما بدون دلیل خاصی مانند ضربه دیدن، کبود میشوند و یا پوست انگشتان شما به رنگ آبی یا کبود تغییر رنگ داده، باید در اولین فرصت به دنبال پیدا کردن علت آن باشید.
در صورت مشاهدهی این علائم باید چه کار کنیم؟
همانطور که میدانید هرچه تشخیص بیماری سریعتر اتفاق بیفتد، از پیشرفت آن جلوگیری شده و روند درمان نیز موثرتر و سریعتر خواهد شد؛ بنابراین در صورتی که هر یک از نشانههای مذکور را مشاهده کردید، در اولین فرصت باید با یک پزشک متخصص مشورت نمایید. مشاوره آنلاین پزشکی مدیست بستری را فراهم آورده تا به سرعت و بدون نیاز به مراجعهی حضوری با پزشکان متخصص مشورت کرده و هرچه زودتر سلامت خود را به دست آورید. در کلینیک آنلاین مدیست شما میتوانید از بهترین متخصصان قلب و عروق مشاوره گرفته و به سادگی علت آن نشانهها را یافته و در صورت وجود بیماری، نسبت به درمان آن اقدام نمایید.
شما میتوانید از میان پزشکان حاذق، پزشک موردنظر خود ر ا انتخاب کرده و نوبت ویزیت آنلاین، رزور نمایید. کلینیک آنلاین مدیست نه تنها برای بیماریهای قلبی و عروقی؛ بلکه در تمامی زمینهها مانند دندانپزشکی، زنان و زایمان، اطفال، ریه، عفونی، گوارش، مغز و اعصاب، روانپزشکی و سایر تخصصهای مورد نیاز، بهترین متخصص را در کنار هم جمع کرده تا گام بزرگی در راستای سلامت افراد جامعه بردارد.
تشخیص بیماری قلبی چگونه است؟
پس از دریافت مشاوره از متخصصین مدیست، بر اساس صلاح دید پزشک ممکن است آزمایش های مختلفی مانند نوار قلب و اکو نیاز داشته باشید. البته تمام این موارد به آن وابسته است که تشخیص پزشک برای علت این نشانه مرتبط با قلب باشد. در مواردی نیز این نشانه ها منشا دیگری دارند و پس از ویزیت پزشک و مشاهده ی آزمایش های مختلف علت اصلی این مشکلات مشخص خواهند شد.
به شما پیشنهاد می کنیم که اگر یک یا چندین یک از نشانه های مذکور را دارید، به پزشک متخصص مراجعه کنید و هرگز دارویی را به صورت خودسرانه مصرف نکنید.